Novembertävlingarna Lång (2021-11-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida
Arrangör: Tullinge
Distans: H50 Lång
Sträcka: 6,4 km
Sträcka: 8.28 km
Tid: 65:19
Övade på dåliga utgångar idag. Kändes ändå som ett hyfsat lopp rätt länge innan jag föll ihop som ett korthus i avslutningen. Positivt kändes kroppen betydligt bättre än i går. Det hade jag inte kunnat ana innan start.
1. Stabil transport, bra koll. Men tåriga ögon spelade mig ett spratt. Såg kartan sådär och hade inte fantasi att man skulle komma springande mot branten. Hur ofta händer det? Jag fick studsa tillbaka.
2. Första dåliga utgången. Ingen katastrof precis, men bättre att söka gen väg till just vägen. Sedan gick det fortare än jag anade i skogen, så jag höll på att springa för långt. Räddade upp utan att tappa alltför mycket.
3. Tog mig tid att begrunda vägval och tycker väl att jag kom till rätt slutsats. Men utgången är obegripligt dålig. Synd, hade varit kul med en bättre sträckplacering. Resten av sträckan är jag nöjd med.
4. Följde upp med än ännu sämre utgång. Fick nästan vända 180 grader, vilket förstås bygger en viss osäkerhet. Skötte ändå resten bra.
5. Vägvalet i stor bra och genomförandet kan jag inte klaga på. Bortsett då från utgången som borde ha varit på linjen och inte 40 grader åt vänster. Hade gärna velat se en bättre sträckplacering även här. Mot slutet knappade jag in på brorsans rygg som dök upp framför. Fick därmed lite hjälp med kontrolltagningen.
6. Brorsans rygg strax framför. När vi klättrat upp på anda sidan stigen insåg jag att han inte skulle till samma ställe. Inte riktigt hundra koll andra halvan, vilket
7. Å så föll korthuset. Funderade både på att runda nere till höger eller gå upp vänster. Det senare hade varit rätt. Men tyckte att det inte vore så dumt att gå nedanför branten och få en tydlig avstämning och snudd på ledstång till kontrollen. Big mistake! Det var riktigt bökig terräng där, stenigt och klippigt. Kanske man borde ha anat, men tyckte att kartan såg ut att bjuda på en fri passage. Resultatet blev både att det gick långsamt och att jag tappade koncepten och avståndskänslan. Svor högt och tyckte där och då att det var en fullkomligt usel kontroll. Kändes som att jag blev bestulen på ett annars godkänt lopp.
8. För en gångs skull var inte själva utgången problemet, men strax därefter tappade jag riktningen. Ingen stor sak dock eftersom det knappast kunde bli tydligare var jag hamnade på vägen. Därifrån ok transport en bit även om jag tänkte pricka stigkorset lite höger om linjen. Avslutningen inte hundra, men letade mig rätt.
9. Äsch, sprang förbi och fick vända. Grrr!
10. Lite ängsligt, men helt ok bortsett från att jag bedömde en sankmark som passerbar. Det var den knappt. Sjönk ner, fastnade och tappade några sekunder.
11. Försökte springa på.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna Lång (2021-11-14) Novembertävlingarna Lång (2021-11-14)