Lovödubbeln Medel (2021-09-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lovön
Arrangör: BV SOK Mälarö SOK
Distans: H50 Medel
Sträcka: 3,8km
Sträcka: 4.99 km
Tid: 41:29
Hujedamig! Ett rejält uppsving för ödmjukheten rörande den egna orienteringsförmågan. Får glädja mig åt brorsans insats.
1. Följde stig lite åt vänster, vek av rätt och prickade kontrollen bra start.
2. Något övermodigt tog jag några steg enligt utifrån den dokumenterat usla inre kompassen. Slog en flukt på den magnetiska varianten och konstaterade att jag höll på att göra bort mig. Just, det tänkte jag, min ingång till kontrollen var ju från sidan. Vilken tur att jag kom på det. Tog ny kurs och satte av. Kändes inte som en svår kontroll. Hade det kanske inte varit heller om jag inte förväxlat norr och söder. Den rätt nedslående tanken att dagen var körd fick fäste och följdes av sämsta möjliga hantering av en fadäs av detta slag. I stället för att skärpa till mig med fläckfritt orienteringsjobb vände jag bara på klacken och sprang. Förväntade mig att stöta på 1:an igen och därefter bara springa och stämpla. I sätllet slog jag på ett prydligt staket och förundrades över att det inte fanns med på kartan (får skylla på ögonen). Fick utan att veta exakt var jag var känslan av att jag sprungit vänster. Vände upp och såg en skräm. Inte min. Blicken fångade ytterligare en skärm. Inte heller min. Så småningom kunde jag leta mig fram och nu fanns inte längre något tvivel om att dagen var körd.
3. Usel utgångsriktning. Läste in mig och kunde avsluta hyfsat.
4. Usel utgångsriktning. Läste inte in mig och snurrade runt trots tydligheter i terrängen. Suck!
5. Godkänt.
6. Hyfsat.
7. Usel utgångsriktning. Fick leta mig rätt.
8. Dålig utgångsriktning, men ingen katastrof.
9. Ok
10. Ämen! Gjorde det igen! Vände på kartan. Hur är det möjligt? Rent ut sagt obegripligt. Upptäckte det dock ganska snabbt. Följde sedan stig höger om strecket. Vek av lite tidigt kanske, men sedan får jag nog skylla lite på ögonen. Ser något gult framför mig. Stannar för att stämma av med kartan. Kan inte hitta något motsvarande på kartan trots att jag vet nästan exakt var jag är. Ögonen klarade helt enkelt inte att skilja på det gröna och det gula. Tog tid, men jag letade mig rätt så småningom utan att ha löst mysteriet.
11. Ok
12. Bra får man nog ändå säga. Rakt på.
13. Ok.
14. Trampade på. Små stopp för att identifiera stenarna jag passerade.
15. Inte riktigt raka spåret.
Visa kommentarer (0)
 
Lovödubbeln Medel (2021-09-19) Lovödubbeln Medel (2021-09-19)