Lovödubbeln Lång (2021-09-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lovön
Arrangör: BV SOK Mälarö SOK
Distans: H50 Lång
Sträcka: 6,1km
Sträcka: 6.43 km
Tid: 50:47
Orientering kan vara en väldigt varierande sport beroende på terräng och bana. Det här var något annat än höstens andra tävlingar. En riktigt dålig bom och två transporter som höll på att gå åt skogen. Det positiva är att jag lyckades begränsa skadan. Sammanfattningsvis får jag se hela övningen som ett fall framåt. Måste ha råkat stänga av klockan NV 7:an. Upptäckte det och fick igång den igen på väg till 10:an.
1. Valde högervägvalet. Med facit i hand kunde jag ha varit klart offensivare närmare linjen. Men det var inte lätt att veta utifrån kartan. Det såg trassligt ut. Funkade rätt bra i alla fall.
2. Trivial.
3. Försökte att undvika det gröna. Rätt bra genomfört, men tror inte att man hade behövt bry sig om det gröna.
4. Ajaj, tänkte mig ett vänstervägval. Skulle bara springa ut till stigen, men tappade riktningen och det höll på att gå åt fanders när jag kom ut på en oredovisad stig, inte jättestor, men tydlig. Räddades av en flukt på kompassen i rätt ögonblick. Kunde återfå kontrollen och avsluta helt ok från nya förutsättningar. Kostade kanske halvminut eller så.
5. Bra koll, bra sträcka.
6. Sökte fältet och storstigen för att det kändes säkrast. Funkade.
7. Fan, klockan pausad av misstag. Hade varit kul att undersöka dagens bom. Prickade högerkanten på tomten klockrent, kanske blev jag övermodig där och bara lallade på. Såg en höjd framåt som jag identifierade som min, men så dök det plötsligt upp en höjd till i ögonvrån till vänster. Sprang ner till den, ingen kontroll. På vippen att fortsätta framåt till mitt första identifierade mål, men så insåg jag att jag skulle bakåt. Oförklarligt dåligt orienterat helt plötsligt. Men ändå får jag vara nöjd att jag kom till sans och begränsade bommen till 1.36 enligt Winsplits.
8. Ajaja, inte bra. Planen var att säkra så mycket som möjligt genom att söka kontakt med tomtmarken och springa stig framemot kontrollen. Misslyckade totalt. Trots att jag i något läge insåg att jag var höger och försökte kompensera rätt kraftigt kom jag ut på stigen höger om linjen. Lyckades dock inse det och kunde avsluta ok. Kostade en halvminut ungefär.
9. I princip på linjen tror jag.
10. Drog mig upp på storstigen till vänster och höll i riktningen både med karta och kompass hela vägen. Bra!
11. Klockan tillbaka i matchen. Helt ok, men det ser ut som att jag tappat tid. Förmodligen bara lite för försiktig.
12. Planen var att söka det blekgula vänster om linjen som sista säkra. Kändes som säkert och hyfsat snabbt. Funkade fint.
13. Valde stigvägvalet vänster. Var nog inte helt felt även om det kanske fanns något lite snabbare alternativ.
14. Terrängen ledden ner till fältet. Kanske hade gått att spara några sekunder med färre steg närmare linjen.
Visa kommentarer (0)
 
Lovödubbeln Lång (2021-09-18) Lovödubbeln Lång (2021-09-18)