DM Lång (2021-09-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gumrarö, Österåker
Arrangör: Lidingö
Distans: H50 Lång
Sträcka: 5,6 km
Sträcka: 6.49 km
Tid: 63:27
Tillbaka till min mer normala nivå med ett icke obetydligt inslag av klåperier.
1. Försökte hitta gårdagens flyt, utan att riktigt lyckas. Trots att jag slickade linjen blev jag lite osäker och fick göra en liten onödig liten krok. Men verkligen inga stora problem att gnälla om.
2. Rätt bra koll på orienteringsjobbet. Blev antagligen lite mallig och trodde att det nu skulle kunna tugga på fint om jag bara fortsatte att göra jobbet.
3. Krasch! Orienteringsteoretikerna verkar helt överens att man ska skapa sig en bild i förväg av terrängen. Frågan är vad man gör när denna inte stämmer med verkligheten? Jag presenterade ett utmärkt exempel på vad man inte ska göra. Det läsfel jag gjorde var att den gula höjden i ringen skulle vara högsta toppen på limpan. Tyckte allting stämde (och det gjorde det också) till ringkanten. Men när då nästan höjd var betydligt lägre än den jag stod på kraschade det. Det stämde inte alls med min visualisering och trots idogt kartläsande lyckades jag inte korrigera. Hade varit ok att tappa 15 sekunder, men jag la i min oförmåga bort ytterligare fem minuter och kände lite uppgivet att loppet var kört. Dålig mental inställning.
4. Hade ingen som helst tanke på att runda höger vilket de snabbaste verkar ha gjort. I stället kanten på hygget för att det kändes som en säker avstämning. Två problem med detta. Först sprang jag rakt på en opasserbar brant och fick sidoförflytta och sedan noterade jag inte alls det grönstreckade som hade varit smart att gå vänster om. Andra halvan av sträckan kan jag dock inte klaga på.
5. Försökte bara ta mig igenom det grönstreckade och gröna och slog på diket. Bedömde det som opasserbart och fick tvärförflytta. Hade jag inte bommat trean så hade jag nog gjort ett försök att forcera. Avslutningen helt ok.
6. Diket såg jättebrett ut, kändes inte som att jag skulle mäkta med ett sådant hopp. Tänkte att eftersom det inte var så fett som det förra och det inte fanns någon övergång så var det nog grunt. Det var det också, bara upp till midjan! Nåja, uppfriskande. Återigen helt ok avslutning och kontrolltagning.
7. Inte bra! Höll inte koll på riktningen och slarvade med kartläsningen. Började dessutom bli trött, så det gick långsamt mot slutet och trodde att jag var framme tidigare än jag var. Så jag kan inte hävda att jag hade hundra koll när jag klev in i ringen. Sedan måste jag dessvärre klaga på kartan. I ringen mellan stenen i ringkanten och kontrollpunkten ligger en väldigt tydlig rektangulär, stenlagd grop. I mina ögon bra mycket tydligare en den lilla kulle som kartritaren valt att sätta ut som en liten ruin. Obegripligt att den inte var utsatt. Jag stod en minut och granskade kartan för att se om jag hamnat fel, innan jag accepterade fakta och sprang ner och stämplade.
8. Spåret ser väl inte så tokigt ut. Problemet bara är att jag inte hade full koll. Orkade inte göra orienteringsjobbet fullt ut. Kunde ha gått illa. Var tvungen till att ta ett stopp strax innan kontrollen.
9. När jag kom till stigen vill fötterna gärna springa på den några meter. Hade väl varit bättra att gå vänster om toppen eller alternativt sprungit längre på stigen, men inte så mycket att gnälla om.
10. Försökte hålla fart i den något trassliga terrängen ner till sista.
Visa kommentarer (0)
 
DM Lång (2021-09-05) DM Lång (2021-09-05)