Nynäsdubbeln medel (2021-08-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kärringboda
Arrangör: Enskede - Nynäshamn - Skarpnäck - Skogsluffarna
Distans: H50 Medel
Sträcka: 3,8 km
Sträcka: 4.57 km
Tid: 39:20
Det här blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Lite väl mycket kontakt med andra löpare får man nog säga. Inte lika kul som när man gör jobbet själv.
1. Klev in i fållan minuten efter Niklas. Startpersonalen frågade om vi sprang samma klass, när jag nekade sa de att jag kunde hoppa fram ett snäpp. Det var inte så bra eftersom H45 och H50 hade samma bana. Om man arrangerar tävling med fri minutstart så blir det inte bra om två av de största klasserna har samma bana och man skickar ut löpare samtidigt på dem. Då får man åtminstone ha någon form av gaffling. Nåväl, Niklas drog iväg i gott tempo. Jag låg bakom, men vek snart av för att följa linjen. Visade sig vara fel, snart dök han lite oväntat upp klart framför mig. Båda letade vi oss fram till kontrollen utan större problem.
2. Vill minnas att jag låg före till tvåan. Det gick bra.
3. Men Niklas var nog före igen till trean. Ännu inga problem.
4. Jag gick lite höger för att gå ner bredvid branterna och sprang sedan rakt på kontrollen. Niklas låg lite högre upp, men stämplade strax efter.
5. Satte upp en rätt god fart. Hade örnkoll till brantformationerna en bit innan ringen, men sedan vet jag inte vad som hände i skallen. Fick för mig att det inte stämde och lurade Niklas på en liten utflykt. Vi gick runt och kliade oss i huvudet en stund innan jag fick ögonen på stenen och skärmen.
6. Jag sprang höger om Niklas och hade bra koll. Rakt på, men någon skärm hittade jag inte. Niklas förvirrade mig lite en bit åt vänster, fick för mig att han hade tagit kontrollen. Vi fick sällskap av ytterligare löpare och till slut hittade någon kontrollen vid den punkthöjd jag sprang till från början. Suck! Tre minuter.
7. Litet tåg på fyra löpare. Jag var sist fram till stigarna, men avancerade sedan. I ringen tog jag ett felaktigt eget initiativ vilket kostade halvannan minut. När jag stämplade var de andra tre försvunna.
8. Finfint!
9. När jag kom ner på stigen innan hygget såg jag Niklas långt ute på detsamma och tänkte att det blir tufft att komma ikapp. Men det gick fort och jag kunde passera i backen upp mot kontrollen. Bra kontrolltagning.
10. Nytt litet tåg nu, jag tänkte att jag fick försöka hänga med i tempot. Gick rätt bra och hann hålla koll på kartan också. Men om jag hade varit själv hade jag inte hållit den farten. Stämplade som andre man av fyra.
11. Höll andraplatsen
Visa kommentarer (0)
 
Nynäsdubbeln medel (2021-08-22) Nynäsdubbeln medel (2021-08-22)