Gladödubbeln - Medel (2021-08-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gladö
Arrangör: Hellas - Snättringe
Distans: H50 Lång
Sträcka: 3,6km
Sträcka: 4.48 km
Tid: 44:59
Fast besluten att göra orienteringsjobbet idag. Lyckades kanske inte fullt ut, men ändå oerhört mycket bättre än igår. Att jag ändå inte lyckas hålla ihop det fullt ut kan jag bara förklara med att jag inte är bättre.
1. Rätt hade kanske varit att söka stigen till vänster, men jag får vara nöjd att det funkade att gå på linjen. Lite tveksam, men bättre det.
2. Rundade toppen med avsikt, men sedan var tanken att korrigera mot kontrollen. Misslyckades med det, men fattade dessbättre när jag trampade ner i kärret. Inte vass i ringen, såg en höjd och sprang till den och tappade 10-20 sekunder. Inget att bråka om direkt på min nivå.
3. Säkrade utgången och då blev det enkelt.
4. Tänkte runda branterna uppepå, men fortsatte klåparaktigt i tangentens riktning. Svårbegripligt att jag inte lyckades korrigera utifrån tydligheter i kartan. Först 50 meter in i det gröna trillade polletten ner. Därifrån enkelt och bra.
5. Inte så tokigt, fast det som inte riktigt framgår av kurvan är att jag läste på fel rad i kontrollbeskrivningen. Sjätte kontrollen skulle vara en sänka och kontrollnumret skulle vara 76. När det stod 75 på skärmen som satt vid en brant, tog jag mig upp för branten innan jag sedan vände tillbaka och stämplade. Inte så vasst.
6. Ganska rörigt på kartan här med mina ögon. Får skylla på det att jag inte helt optimalt landade i att runda vänster. Genomförande helt ok.
7. Plottrigt och då blir det inte lättare om man inte håller koll på väderstrecken. Min oförmåga att läsa karta och verklighet kostade knappa två minuter.
8. Trots att kurvan ser ut som den gör så var det bra. Kanske min bästa kontroll relativt medtävlarna.
9. Helt ok, lite jobbigt uppför.
10. Inga problem, säkrade utgången.
11. Rätt bra om jag bara hade sett skärmen när jag kom upp. Nu blev det några sekunders panik, innan stämpling…
12. …vilket föranledde att jag stressad av de sekunderna trillade nerför höjden innan jag gjorde min plan. Hade varit klart bättre att gå ovanpå på linjen. Men jag skärpte i alla fall till mig och kan inte klaga på genomförandet.
13. Lade antagligen bort kompassen och försökte läsa karta i stället. Förväxlade branter och hamnade snett. Trodde dessutom att jag skulle ha en punkthöjd, inte en sänka. När skärmen inte fanns där jag förväntade mig, så drog jag hastigt till med en felaktig hypotes. Så i stället för en begränsad bom blev det dryga två minuter. Inte så starkt på en enkel 80-meterskontroll. Synd, annars hade resultatlistan varit lite roligare att läsa.
14. Dålig utgång, men sedan skärpte jag till mig och var noggrann.
Visa kommentarer (0)
 
Gladödubbeln - Medel (2021-08-15) Gladödubbeln - Medel (2021-08-15)