Gladödubbeln Lång (2021-08-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gladö Kvarn
Arrangör: Hellas - Snättringe
Distans: H50 Lång
Sträcka: 5,6 km
Sträcka: 7.24 km
Tid: 75:28
Å herregud! Det här var till och med sämre än väntat. Resultatet dåligt, men genomförandet ännu mycket sämre än så. Inga planer, uselt kartjobb och helt undermåligt kompassjobb. Rörelsen i skogen verkligen inget att hurra för, men det var tungsprunget och gick antagligen segt för alla, så kroppen får ändå bättre betyg än knoppen.
1. Dokumenterat dålig på långsträckor. Den enda plan jag med oro lyckades värka fram var att se till att få kontakt med sjön och att låta det lösa sig därifrån. Noterbart är att jag aldrig såg sjön. Men det var jag inte så ledsen för, för jag fick en tydlig sten norr om sjön och visste exakt var jag var. Dessvärre försvann då all oro, försiktighet och koncentration. Jag tappar riktning, korsar kraftledningen på fel ställe och hamnar efter lite korrigering på fel stig. Den uppför sig inte som den borde, men jag traskar på trycker in verkligheten i en uppenbart fel form och drar mig ännu mer fel i riktning. Hamnar utanför tävlingskartan (Livelox är större). Inser det och får börja en mödosam klättring upp mot kontrollen (via en annan skärm). Kändes som att det gick en kvart och loppet kört redan från början. I verkligheten kanske utflykten ”bara” tog en sisådär fem minuter. Intressant dock att Winsplits inte räknar det som en bom. Det säger en hel del om hur obra jag genomförde resten av banan.
2. Jösses! Trodde att jag sprang på linjen, vilket inte ens var nära sanningen. Gravt förvirrad när ingenting stämde. Inte ens Winsplits kunde undgå att räkna detta som en bom.
3. Såg branterna och bestämde mig för att gå höger. Fattar inte hur jag lyckades hamna rakt på. Tog tid att lirka sig ner. Rätt hade förstås varit att söka sig långt höger till stig och behändigare höjdkurvor. Jag fickkämpa på uppför. Men andra halvan av sträckan var ändå rätt sjysst.
4. Inget att bråka om.
5. Ingen vidare koll. En liten tidkrävande utflykt och en dålig avslutning.
6. Linjen hade varit snabbare och inte mindre säker.
7. Ingen plan, dåligt fokus. Hade inte koll, men letade mig långsamt fram.
8. Oj vilken demonstration av bristande kontrolltagningsförmåga. Irrade bara på slutet.
9. Ok.
10. Lurigt av arrangören. Snitslad fålla så att man lade bort kartan. Sedan kom man ner till en T-korsning med snitslar åt båda håll. Stannade förvirrad och fick hjälp av funktionär för att veta åt vilket håll jag skulle avsluta. Inte för att det varken gjorde från eller till på det här loppet att tappa fem sekunder.
Visa kommentarer (0)
 
Gladödubbeln Lång (2021-08-14) Gladödubbeln Lång (2021-08-14)