Trekvällars E1 (2021-07-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet Erstavik
Arrangör: Ravinen
Distans: H50 Lång
Sträcka: 6,3 km
Sträcka: 8.4 km
Tid: 72:33
Kul att få skriva här igen, det var ett bra tag sedan sist. Enkelt att konstatera att orienteringen inte har blivit bättre. Har nått en insikt att jag är helt talanglös. Nu ska jag bara förlika mig med det också.
Taktiken var solklar. Full koll på kompassen och full koll på position. Fart helt underordnat. Fanns i alla fall inga resurser. Värme klarar min kropp inte.
1. Helt ok start.Lite tvekan hur långt ner stenen skulle ligga. Inte bra på att bedöma sådant.
2. Mäktig långsträcka 1400 meter. Fast i praktiken transport första halvan. Första tanken var att trilla ner på vägen. Men det kändes dumt att offra höjd så jag försökte hitta löpbarhet i skogen. Gjorde bort mig och sprang längs maststaget i stället för på vägen. Kostade uppåt en minut och dessutom fuskade jag nog in lite på det streckade området. ☹. Tappade ganska snart kollen även om jag försökte lite halvhjärtat att både hålla riktning och stämma av kartan. I praktiken drog jag en sisådär 750 meter utan att veta vad jag höll på med. När sluttningen nedåt dök upp läste jag först in mig, men eftersom jag tyckte att jag med mitt lustempo omöjligt kunde ha sprungit för långt så tog hjärnan ett lika märkligt som felaktigt beslut att följa höjdkurvan till höger. Så småningom fick jag bita i det sura. Kollade faktiskt bäring till Nackamasterna för att bevisa för mig själv att jag sprungit för långt. I det här läget var jag alltså knappt 300 meter förbi kontrollen. Problemet var bara att jag nu fokuserade på fel ring och trodde att jag hade 450 meter tillbaka. Genomförde inte den återtåget något vidare och hittade först kontroll 51 innan jag kom fram till min skärm för att inse att jag sprungit till sjätte kontrollen. Fick vända på klacken igen och springa rätt. Summa summarum snudd på en kilometer extra. Fågelvägen alltså. Inte rätt i värmen. Men Winsplits hävdar snällt att bomtiden stannade under tio minuter. Fan trot!
3. Liten revansch
4. Fick kämpa en del med riktningen, men fick ihop det.
5. Svårbegripligt. Halvvägs bra till höjden som bjöd på den enda rimliga avstämningen. Sedan usel riktningsförändring. Var var kompassen? Nåväl rättade till det även om jag jag tappade tid.
6. Ok, tills det var dags för attack. Då förvirrades jag av en annan löpare och tappade koncepten. Till slut letade jag mig fram till en bekant skär märkt 51 och därifrån hade jag ju övat på kontrolltagningen tidigare. Suck!
7. Hur var det där med att hålla koll på kompassen? Som sagt svårt för nerförssluttningar, fick vända upp igen.
8. Hade flera chanser att ta mig tillbaka till linjen, men försummade dem alla. Så det tog tid sista biten.
9. Inte snabbt, men kontrollerat.
10. Lurades av en ung löpare som kom från höger och såg vass ut. Det var han inte.
11. Inte avsikten att båga, men det blev ok.
12. Inte snabb nu, tveksamhet mer av trötthet än orienteringsoförmåga. Värmen sög musten ur mig.
13. Tolkade inte höjdkurvorna rätt, men polletten föll ner till slut.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars E1 (2021-07-05) Trekvällars E1 (2021-07-05)