Mälarömedeln (2020-10-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ekerö
Arrangör: Bromma-Vällingby / Mälarö
Distans: H50 M
Sträcka: 3,8km
Sträcka: 4.37 km
Tid: 38:27
1. Hoppsan vilken båge! Men jag böjde in och kom rätt trots att brorsan från annan start omotiverat korsade min löpriktning.
2. Stirrigt! Ingen tanke på stigvägval. Stenskravlet och det grönstreckade var värre än jag anat. Väl uppe blev jag ändå förvånad när brorsan kom framför mig från höger. Trodde att han var bakom. Hade jag vetat att vi skulle ha samma kontroll hade jag måhända dragit lite på smilbanden åt Fredriks löpriktning. Fast det skulle förstås förutsatt att jag visste vad jag pysslade. Det hade jag inte. Orienteringen helt undermålig. Helt klart jinxad av Henrik som på parkering avslöjat att man borde ha koll innan man tog sig upp på höjden. Det hela resulterade i en tvåminuterskrok. Kunde ha blivit mycket mer. Hade verkligen nollkoll.
3. Tog mig samman och genomförde sträckan någorlunda kontrollerat.
4. Bra, sökte löpbarhet. Höll hyfsad fart och hade framförallt koll.
5. Lite tveksamheter, men letade mig rätt.
6. Helt ok
7. Dito
8. Tappade fokus och det straffade sig genast. Hade ingen koll alls på avstånd och försökte läsa in mig. Helt obefogad oro att springa för långt resulterade i en märkvärdig liten utflykt. När jag kom till sans hade jag ändå svårt med avslutningen. Två minuter i sjön.
9. Kom lite snett, men klarade att hålla huvudet kallt. På väg mot stämpling möte jag en liten tös. Jag såg det komma men lyckades inte undvika skeendet. Hon grät visserligen inte, men var tillräckligt liten för att principen skulle ryka. Först visade jag på min karta och sedan blev det naturligtvis så att det inte räckte. Det gick nog uppåt en halvminut innan jag kunde kliva vidare och stämpla.
10. Lurigare än jag anade. Men hittade rätt.
11. Försiktigt korrigerande andra halvan. Det lönade sig.
12. Hittade något spår över kraftledningsområdet. Svårt att få någon konfirmering i sidled på andra sidan. Blev glad när jag gick rakt på.
13. Kanske lite väl defensivt, men det såg ut att vara värsta labyrinten rakt på. Trodde dessutom att det var en höjd och att jag skulle på baksluttningen. Insåg sista biten på stigen att det var tvärtom.
14. Höll på att hoppa över 14. Rättade upp sig och jag kom rätt trots att det snudd på var omöjligt att nyckla ut kartbilden med svettiga ögon.
15. Ökade takten och belönades med silverplats på sträckan av 58 fullföljande.
16. Hade inte kvar till någon raketspurt precis, men plockade en placering.
Visa kommentarer (0)
 
Mälarömedeln (2020-10-04) Mälarömedeln (2020-10-04)