Trosa Skogslopp (2020-09-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Pilskogen
Arrangör: Trosabygdens OK
Distans: H50 L
Sträcka: 5,7km
Sträcka: 6.36 km
Tid: 49:42
Insåg först efter vägvisningen från vägen mot Trosa att vi skulle springa i närheten av Stefans hemmahamn. Visade sig att parkeringen var precis bredvid viken.
1, För ovanlighetens skull tog vi höjd innan start. Inte många meter till startpunkten och kort förstakontroll. Vek höger upp på höjden för att inte springa förbi tänkte jag. Lite passivt kanske. Stannade till vid första sänkan som inte ögonen kunder urskilja på kartan eftersom den låg i linje med den visserligen klippta ringen. Men inga problem.
2. Fasade lite för detaljrikedomen i ringen. Anade ett gytter, svårt att nyckla ut. Men först transporten. Riktigt dålig koll på riktningen, snudd på usel. Försökte nog hålla mig på linjen om jag minns rätt. Blev därför förvånad när staketet dök upp så snart efter stora sankmarken. Hittade dessbättre en öppning efter några steg åt höger. Fortfarande ingen riktig koll, men det löste sig när jag kom till stigen. Följde den en bit för att sedan ta sikte mot kontrollen. Trodde att om jag bara kunde identifiera gula näsan skulle saken vara biff. Men det kunde jag inte. Trots att jag gick rakt på den och upp på den, bara några steg från skärmen. Lyckades dock inte förstå kartritarens användning av gult. Något som för övrigt inte på något sätt var självklart för mig på resten av banan heller. Irrade runt utifrån ett par tre infall innan jag lyckades stämpla. Tänkte att detta förmodligen var en helt rättvis kontroll för vassare orienterare. Men med mina ögon och framförallt med min bristfälliga inläsningsförmåga bland massor av branter, punkthöjder och höjdformationer så var det rena bingokontrollen. Tre och en halv minut landade prislappen på.
3. Tog mig till stigen och fick ett märkligt infall att tvärförflytta mig på densamma. När jag väl lämnade den var jag rätt bra ett tag tills jag tappade riktningen. Med det ordnade upp sig med en bra avslutning.
4. Nyttjade lite stig. Andra halvan kanske inte precis optimal, men återigen en förvånansvärt bra avslutning.
5. Inte så dumt. Full koll på kontrolltagningen.
6. Inget att klaga på. Riktigt noggrann siste tredjedelen, men ändå med hyfsat bibehållen fart. Tänk om orienteringen alltid kunde beskrivas så. Undrar om jag kunde ha klarat 2:an med något liknande fokus?
7. Helt enligt plan, bara lite tveksamhet in mot ringen. Det var diffusare än jag anade.
8. Sökte ön i sankmarken. När det funkade var avslutningen en ren formalitet. Snyggt!
9. Egentligen hade jag ganska bra koll, men blev osäker och tog det lugnt. Träffade unge herr Haglund i ringen. Han förvirrade mig något genom att inte se skärmen. Storstenen innanför ringkanten hjälpte mig att identifiera kontrollstenen ändå.
10. Lite hetsigt. Utgången bedrövlig. Skulle förstås ha hakat på stigen rakt österut. Trodde att jag sprang ditåt, men när stigen inte dök upp så tänkte jag att den kanske var lite otydlig. Idén var att sikta vänster om ringen och tvärförflytta höger på stigen framför densamma. Hade tur som slog på dikeskorset och kunde göra rätt därifrån.
M. Lite tveksamt. Att målet var tämligen oansenligt, bara som en vanligt liten kontroll hjälpte inte.
Visa kommentarer (0)
 
Trosa Skogslopp (2020-09-19) Trosa Skogslopp (2020-09-19)