Kvarnsjötrippeln 2 (2020-08-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kvarnsjön
Arrangör: Södertörn Snättringe
Distans: H50 L
Sträcka: 6 km
Sträcka: 7.67 km
Tid: 77:21
Fy bubblan! Det här var jobbigt och inte så lätt. Svor lite under loppet hur kuperingen kunde beskrivas som måttlig. Men det kanske bara var min subjektiva upplevelse utifrån dagsform och oförmåga att springa i värme.
1. Banan började med en brutal stigning. Psykiskt lite jobbigt att röra sig i slowmotion när man vill komma igång med loppet. Avsikten var inte att komma upp hela vägen till grusplan, men det var kanske inte så tokigt. Men kontrolltagningen blev usel, tog en och en halv minut att stämpla. Delvis för att jag inte hade koll på vad jag skulle ha för kontrollpunkt. Inget vidare när läxan från igår var att jag skulle vara noggrannare just i kontrolltagningarna.
2. Så här i efterhand kan jag konstatera att det är strålande lagd vägvalssträcka med minst fyra rätt tydliga alternativ. Kortaste vägen finns förstås, men jag valde att springa väg en bit till vägkorsningen som ultratydlig avbrottspunkt. Därifrån fortfarande en utmanande avslutning. Kanonerna valde storstigen till höger, men intressantast tycker jag nästan är att börja direkt till vänster för att följa annan storstig till min korsning och därmed slippa den första rätt trassliga biten.
3. Inte så tokigt.
4. Vänster runt eller rakt på? Såg inte högervägvalet som nog inte var så tokigt. Valde vänster för att slippa några höjdkurvor. Genomförandet lämnade en del att önska. När jag väl rundade på stigen dök brorsans siluett upp en bit framför. Fredrik fortsatte på stigen och jag höll på att missa gula kärret som jag tänkte gå upp vid. Gjorde det ändå och prickade rätt punkthöjd. Stod ovanpå och tittade ner på andra sidan och svor över att skärmen saknades. Men den hängde där ändå.
5. Höll på att glida fel. Upptäckte det, men tappade lite tid.
6. Valde att gå söder om Kvarnsjön. Kanske inte hade behövt runda det sanka. Inte så vass andra halvan kunde valt effektivare väg, började bli riktigt trött. Men det ordnade sig väl hyfsat.
7. Ok
8. Började rätt, men så såg jag en annan löpare till höger. Måste bortse från sådant, åtminstone när jag egentligen tycker att jag har koll. Hittade tillbaka till linjen, men skulle lite längre än jag trodde. Rann iväg lite tid.
9. Hade någon liten idé om att runda vänster och närma mig kontrollen på stig. Men det blev inte så. Orkade hålla koll, utmattning till trots, men hade lite svårt att nyckla ut kartan i ringen.
10. Antog att det var nödvändigt att använda spången, men det kanske det inte var. Kartan redovisade inte riktigt stigarna tycker jag. Klättrade upp från stigkorset men hade lite problem att hitta rätt däruppe.
11. Trasslade mig fram i brandområdet. Det gick inte fort och jag var lite osäker på hur långt jag hade kommit. Tog tid att komma fram till skärmen.
12. Rätt ok.
13. Insåg att det skulle bli svårt, men orkade inte orientera. Tappade koll ganska snart men hoppades att det skulle lösa sig. Fanns väl egentligen rätt goda möjligheter att läsa in sig, men syrebristen var akut. Tappade loppet helt enkelt på grund av för dålig kondis. Till slut hittade jag min skärm men insåg att jag hade hoppat över en kontroll. Vet faktiskt inte om jag hade bytt ring på kartan eller om jag faktiskt trodde att jag hittade 13. Nåväl, lite tur ändå att otvetydigt få ett kvitto på var jag var för att ta nya tag.
14. Inte så svårt efter tidigare rekognosering.
15. Ähmenvaff, ska de ha upp mig på en kulle till, tänkte jag. Löste det väl någorlunda.
16. Undrade om kroppen skulle hämta sig till morgondagen. Tyckte där och då att det var lite väl offensivt att lägga en ultratuff långdistans andra dagen av tre.
Visa kommentarer (0)
 
Kvarnsjötrippeln 2 (2020-08-22) Kvarnsjötrippeln 2 (2020-08-22)