Kvarnsjötripplen 1 (2020-08-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kvarnsjön
Arrangör: Snättringe Södertörn
Distans: H50 Förkortad medel
Sträcka: 2,8 km
Sträcka: 3.16 km
Tid: 30:44
Hade varken under eller efter loppet någon känsla av att det gick bra. Tvärtom tyckte jag att banan brutalt påvisade en av mina stora svagheter, nämligen noggrannhet i kontrolltagningarna. Resultatlistan blev en positiv överraskning och jag kanske måste ompröva loppet. Inga tiominutersbommar eller ens femminutersbommar är definitivt att räkna som en framgång.
1. Lite osäker direkt efter startpunkten, men sedan kom jag in i det och hade full koll hela vägen. Samtidigt som jag identifierade den limpformade kontrollhöjden såg jag en skärm i ögonvrån. Leende konstaterade att det inte kunde vara min. I samma andetag kom tanken ”tänk om det är det”. Vek av och kollade kodsiffran. Tog väl inte så många sekunder extra, men varför i hela friden gör jag så. Borde finnas en medicinsk term för sådant beteende. Tror att det kan stava FÅNTRATT!
2. Uffe stämplade nästan samtidigt Jag valde en högre väg och trots lite tveksamt anlopp var jag före till kontrollen.
3. Började kontrollerat, men sedan vet jag inte vad som flög i mig. Rättade till, men stod och tittade på fel sten. Av någon anledning ville inte fötterna springa neråt och riskera att tappa höjd, så det tickade sekunder innan jag till slut sprang ner och stämplade. Uffe där samtidigt, men det var det sista jag såg av honom.
4. Höll på att luras höger av terrängen, men insåg det och kunde avsluta utan problem.
5. Rätt bra, tror att det var smart att gå upp tidigt. Såg skärmen på långt håll.
6. Borde ha varit noggrannare med kompassen. Prioriterade kartan, men hade svårt att mappa den mot verkligheten. Kom tokigt och blev rätt orolig att minuterna skulle ticka iväg. Men insåg hyfsat snart ändå var jag var.
7. Tog det ganska försiktigt och hade någorlunda koll. Såg kontrollen uppe från höjden i ringkanten. Men så såg jag att den satt bredvid en halvstor sten och jag skulle ju ha en sänka. Hittade en sten längre ner på kartan och antog att det måste vara någon annan banas kontroll. Kostade minst en minut. Lite elakt att hänga en kontroll bredvid en sten som inte finns med på kartan (även om den var lite låg och korrekt bortvald). Klart udda bom. Mitt beslut att välja bort en skärm på grund av ett terrängföremål fast allt annat stämmer kanske inte precis kan kallas kalas. Ett högljutt FÅNTRATT kanske skulle kunna vara lite passande även här
8. Helt ok
9. Hade förstås varit bättre på linjen som trots allt torde vara kortaste vägen mellan två punkter. Men inga problem.
10. Funderade på om jag skulle springa i sankmarken eller uppe på höjden. Valde det senare men brast i genomförandet. Hade inte koll och hoppade helt enkelt att det skulle lösa sig av sig själv. Det gjorde det inte. Men jag kunde i alla fall läsa in mig och minimera skadan.
11. Inte lätt sista kontroll. Skärmen syntes knappt ens när jag kom ner i rätt lilla sänka och stod mindre än två meter ifrån. Fick hjälp av Enskede.
12. Återgälda tjänsten genom att göra henne uppmärksam på var målenheten hängde. Hon var på väg mot nästa snitsel på vägen. Något som jag själv mycket väl också hade kunnat få för mig. Det var inte precis övertydligt.
Visa kommentarer (0)
 
Kvarnsjötripplen 1 (2020-08-21) Kvarnsjötripplen 1 (2020-08-21)