Nattugglan #4 (2020-02-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hågelby
Arrangör: Tullinge
Distans: Natt, öppen, masstart
Sträcka: 7,1km
Sträcka: 9.57 km
Tid: 72:22
7 km en vanlig vardagskväll kändes långt. Särskilt som erfarenheten skvallrade om att startfältet på Nattugglan är rätt starkt med mina mått mätt.
1. Mycket riktigt drog gänget iväg i god fart. Från andra startled var jag klart sist innan vi nått startpunkten. (i alla fall av de som var på plats och hörsammade startsignalen). Ändå hade jag inte ens börjat titta på kartan. Följde gänget och när de dök in i skogen var jag inte bara sist, hade en sisådär 20 meters lucka framåt. Min i skogen uppför tog det hela en annan vändning. Folk gick förstås, men rätt långsamt också. Kunde utan att anstränga mig täppa luckan. Säkrade var jag var med min lupplösning och gick rakt på. Även om det var gafflat kände jag att jag inte var sist längre.
2. Inte riktigt min förtjänst, började med att följa några lampor. Men när de sedan delade sig valde jag höger i ett försök att undvika branterna. Tror att det var rätt bra. Väl nere på vägen försökte jag hänga på de jag såg före. Funkade hela vägen. Hade lite tur i kontrolltagningen, trodde att jag skulle längre ner. Enligt Winsplits var jag i detta läge 10:a, med två tredjedelar av fältet efter mig. Men det hade jag förstås ingen aning om.
3. Följde de framför, blev omsprungen av ett par gubbar, men tyckte att jag klarade mig hyfsat.
4. Lång transport, försökte hålla något som kanske kan kallas fart. I backen upp gick Henrik förbi. Klart förvånande. Antog att han bommat i inledningen. Stämplade precis efter Henrik, fortfarande på övre halvan i fältet.
5. Orkade inte hålla Henriks rygg uppe på höjden. Nerförsklättringen ren katastrof. Blev omsprungen av en dam och en herre och tappade 50 meter p å25 meters förflyttning. Den plöjda åkern blev en mardröm. Det gick bra i början, men sedan började leran byggas på som vikter på skorna. Kom knappt över på andra sidan och alla andra rörde sig fortare än jag. Trött i backen uppför. Tog ett lite eget stråk, men det gick bra.
6. Ok, hade en lampa före som hjälp.
7. Försökte hänga på, kartläsningen orkade jag inte riktigt hålla i, men stannade till och säkrade ett par gånger. Funkade, fortfarande en tredjedel av fältet bakom mig.
8. Här var jag trött. Försökte hålla den bortflyende rygg jag hade. Kom ett par nya bakifrån. Orkade inte läsa kartan. Men så stannade de till framför och jag skaffade mig lite koll. Visste var jag gick upp på höjden till vänster en bit innan kontrollen. Började följa den på högra kanten för någorlunda sund kontrolltagning. Men så blänkte det till ner till vänster och dessutom var ett par lampor på väg dit. Integriteten fick stryka på foten och jag tuffade ner till fel gaffel. Inga problem jag vet snett höger för att plocka rätt kontroll. Men när det var platt där och jag inte fick något nytt blänk övergav jag utan att blinka all historik. Varför gör jag det klassiska misstaget? I stället fick jag för mig att jag kanske var någon annan stans. Drog vänster och så småningom en båge runt. Fem minuter åt skogen där och då, men totalt betydligt mera. Utan bom hade jag antagligen kunnat få hjälp md både farthållning och navigation resten av banan.
9. Trassligt nerför mot vägen. Väl där ville jag inte trampa lera (antog utan att kolla så noga att det var plöjt). Såg istället väg och asfalt till höger, även om en det var lite utanför tävlingskartan. Snittet gick norr om texten ”Gatmötet”. Höll på att trassla till det i bostadsområdet (även där utanför kartan) och vände bort 20 sekunder på ren osäkerhet. Kontrolltagningen inte skarp, osäker och tidskrävande.
10. Började lufsa genom skogen, men så bedömde jag att det var helt rimligt att söka asfalt söderut, trots omvägen och trots att det återigen var utanför kartan. Ett staket satte dock lite käppar i hjulet så det blev sämre än jag föreställt mig. På transporten gick en yngre förmåga ikapp och förbi och hjälpte mig att hålla lite fart. Jag trasslade dock till det för oss bland byggnaderna på slutet. Tur att de tär långt till sprintsäsongen.
11. Försökte hänga på lite i spurten, men utmanade inte.
Visa kommentarer (0)
 
Nattugglan #4 (2020-02-19) Nattugglan #4 (2020-02-19)