Novembertävlingarna Lång (2019-11-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brosjön
Arrangör: Tullinge
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 8.18 km
Tid: 66:18
Idag tyckte jag att jag var riktigt vass, på det stabila sättet. Klart tillfredsställande. Farten inte så mycket att skryta med, men på det hela taget är det underordnat. Väldigt skönt avslut i H45 efter en orienteringshöst som jag prestationsmässigt annars helst vill glömma.
1. Inledde med dagens sämsta minut. Fick inte ordning på riktningen vid startpunkten. Men undvek panik, rättade till och jobbade mig rätt. Fick stanna i ringen. Ögon tårades i den snöblandade luften och det tog några sekunder innan jag med kontrollbeskrivningens hjälp kunde gissa att det faktiskt fanns en liten, liten sänka på hjälpkurvan bredvid branten. Måste erkänna att jag svor lite över valet av kontrollpunkt. Tyckte inte att det vittnade om någon större förståelse för icke-purungas synmässiga utmaningar.
2. Enligt plan.
3. Höger kändes självklart, fast vänster var väl något kortare.
4. Inga problem.
5. Utmaningen i början var att finna löpbarhet. Planen var att träffa Katrineberg och vara noggrann därifrån. Funkade.
6. Bra transport. Tog tid på slutet för jag noterade att branten låg en höjdkurva upp och försökte nå den på skrå. Gick inte, slutade ändå med att jag fick ta mig ned till botten och klättra upp till skärmen.
7. Helt ok, enligt plan. Fast rakt på kanske hade antagligen varit snabbare. Fanns mycket att läsa på där också. Det blev en liten minikrok mitt i ringen, skärmen satt verkligen högt upp.
8. Inga problem.
9. Kurvan ser inte så imponerande ut, men det var trasslig skog och svårt att ta sig fram. Lite irriterande anar jag att det hade varit bättre höger om linjen. Men det gick ju inte att utläsa av kartan.
10. Valde att runda långt höger. Nöjd med valet. Säkert och bra både för att undvika grönt och någon höjdkurva. Runt vänster hade också varit ett alternativ. Bra lagt. Tappade lite tid för att skärmen satt väldigt högt upp. Stilla i soffan med gott ljus ser man att kartan är ritad så, men det kunde åtminstone inte jag se i skogen.
11. Enligt plan. Kanske inte bästa planen, men inte dålig.
12. Bestämde mig återigen för en rejäl rundning. Nöjd med det valet. I något läge försökte jag att öka stegfrekvensen, men sen började det gå uppför.
13. Ville verkligen inte bomma i slutet på ett bomfritt lopp. Saktade ner och läste noggrant hela vägen. Bra hantering!
14. Planen var att förlänga med det gula. Borde inte ha varit några som helst problem, men hann ändå bli nervös. Tyckte att det var långt mellan det gula och skärmen.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna Lång (2019-11-10) Novembertävlingarna Lång (2019-11-10)