Novembertävlingarna, Medel (2019-11-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brosjön
Arrangör: Tullinge
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 4.83 km
Tid: 42:47
Inte helt frisk, men bestämde mig ändå för att ta mig ut i Novemberregent och lunka runt banan. Om inte annat kunde jag öva på konsekvent och stabilt kompassarbete. Något alla analyser av höstens uppradade bedrövligheter påvisat ett skriande behov av. Helt nödvändigt när man har en inre kompass som både är dominant och fullkomligt okalibrerad.
Nåväl, jag började i ett behagligt tempo och med mina mått stabil orientering. Tröttheten kom krypande efterhand. Farten gick ner samtidigt som skärpan i orienteringen avtog. Hade ingen som helst känsla av att ha gjort ett bra lopp och blev klart överraskade när jag studerade resultatlistan. Man kommer långt på att undvika de katastrofbommar jag gödslat med under hösten.
1. Valde runda höger. Inte självklart med det funkade.
2. Rakt på
3. Valde ta stegen på stigen. Avslutningen kunde vara lite mer distinkt, men ok.
4. Tog det lugnt och säkrade.
5. Bortsett från lite förvirring i första stigkorset helt enligt plan.
6. Säkrade innan ringen. Bra!
7. Sumpade en halvminut i ringen, men ingen katastrof.
8. Tappade kompassjobbet efter branten. Trodde att jag kom ner höger om kontrollen, men blicken åt vänster avslöjade ingen skärm där den borde vara. Anledningen var att den var gömd bakom ett litet hörn som inte kartan avslöjar. Ny halvminut åtminstone.
9. Bra, även om kompassen kanske inte riktigt var i spel på slutet här heller.
10. Söder om Hörnsberg var helt rätt, men sedan skulle man nog ha gått vänster om branterna. Jag valde att runda höger. Bortsett från att småstigarna spelade mig spratt mot slutet, så att jag fick koncentrera mig och korrigera, funkade det bra. Säkert vägval får man nog ändå säga.
11. Blir alltid lite nervös av kortkontroller, men den här gick bra.
12. Bra
13. Bra
14. Planen var ner till stigen, tvärförflytta till otydliga stigen, runda kärret och attackera från stighörnet. Utgångsriktningen var inte precis optimal. Sedan borde jag bara ha dragit över kärret. I stället rundande jag nästan och missade ändå kontrollen. Vände tillbaka snabbt men lade bort ett antal sekunder när jag läste kodsiffran fel (135 i stället för 152).
15. Ajaj, började titta på hur andra löpare rörde sig i skogen i stället för att göra jobbet. Men skärpte till mig och sprang rätt.
16. Helt ok.,
17. Envisades med att springa i det gröna, men det gick bra ändå.
18. Ingen spurt
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna, Medel (2019-11-09) Novembertävlingarna, Medel (2019-11-09)