Hellasmedeln (2019-09-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hellas
Arrangör: Tyresta-Vendelsö
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 5.56 km
Tid: 59:34
Gjorde bort mig redan inför tävlingen med en icke välbalanserad frukost. Mådde illa redan på uppvärmningen. På plussidan ny hemsnickrad kompas på tummen. Nu med lupp, och ambitionen var att använda den också. Gick inget vidare.
1. Lite för lättdistraherad. H21:an som startade samtidigt vek höger tidigt, låååångt innan startpunkten. Hur jag kunde låta det påverka mig är dock en gåta. Men samlade mig och plockade första som man skulle.
2. Inget större fel på andra heller.
3. Oklart om jag angrep branter och klättring på rätt sätt. Därefter helt ok.
4. Bedrövlig utgång. Varför anstränger jag mig för att göra bra kompasser? När jag väl rätade upp var det försent och parallellfelet faktum. När stenen inte dök up gjorde jag en sväng tillbaka. Inte så dåligt egentligen. Insåg så småningom jag var jag var och sprang för att stämpla. Kom till en sten, men ingen kontroll. Ser nu i soffan två små trianglar i ringen och ”min” sten hörde högst förmodligen till dessa. Men eftersom jag inte kunde hitta någon annan sten på kartan än kontrollstenen fick jag lite panik. Identifierade sedan en brant och misslyckades med att se branten under linjen mellan 4:an och 5:an. Drog slutsatsen att jag var vid branten lite väster om ringen. Ett varv till innan åttaminutersbommen var ett faktum. Suck och stön.
5. Kanske inte optimalt, men hade någorlunda koll. Borde dock ha rundat vänster för att slippa höjdkurvor och branter. Mötte in mot skärmen Henrik på väg ut. Något nedslående eftersom han startade 8 minuter efter.
6. Transporten helt ok, men tappade fokus i attacken. Kom ner till häger, men insåg det.
7. Trött nu, men ok.
8. Här gick det inte fort.
9. Början ok, lite vingligt på mitten, men bra avslutning.
10. Ok får man väl ändå säga. Såg brorsan stämpla.
11. Trassligt nerför och sedan rätt tätt. Fick hjälp av Fredrik hela vägen.
12. Närmade mig en aning på vägen, men orkade inte springa ikapp. Fredrik fortsatte höger där jag vek vänster. Avslutningen bra, men riktigt, riktigt långsam.
13. Katastrofal kortkontroll. Avsåg att stämma av stora stenen och gjorde det också, men det visade sig vara en brant! Inte skarp i huvudet här, tog alltför lång tid innan jag fick rätsida på det hela trots massor av tillgänglig information.
14. Ledsen, men det här kan bara klassificeras som oförklarligt. Trots att jag för en gångs skull började i rätt riktning måste jag tappat fattningen och allt annat i något läge. Insåg plötsligt att jag inte visste var jag var eller vad jag höll på med. Önskar att jag kunde säga att jag i något läge fokuserat på fel ring, men ärligt har jag ingen känsla av att så var fallet. Å andra sidan kan jag inte säga säkert. Blev i alla fall rätt förvånad när jag insåg att jag kommit till 15 när jag skulle ha 14. Men ok orientering därifrån i alla fall.
15. Lite trevligt att känna igen sig.
16. Lite bökigt, kanske inte helt optimalt, men letade mig fram i alla fall utan större missöden.
Visa kommentarer (0)
 
Hellasmedeln (2019-09-21) Hellasmedeln (2019-09-21)