Mila by Night (2019-12-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Mörtsjön
Arrangör: Snättringe
Distans: Natt, Pöbel, mastart
Sträcka: 6km
Sträcka: 7.43 km
Tid: 71:28
1. Tuffa stigningar och mycket folk. Höll mig lite bredvid floden av lampor rätt mycket i hasorna på Ola. Kunde varit smartare och sparat någon höjdkurva, men det viktigaste var att komma rätt. Det var det sista jag såg av Ola. Sträcktiderna visar att han höll en helt annan fart och högst förmodligen skötte kartan bättre därtill.
2. Hade häng på Ola halvvägs när han plötsligt vek tvärt vänster. Jag valde att fortsätta mer i linjens riktning. Plötsligt hade jag Henrik framför och lockelsen att visa ryggtavlan när han tvekade blev för stor. Ganska snart var han om igen och sedan rann han ifrån. Så småningom kom jag till fel gaffel, men var inte så orolig för det eftersom jag visste att det var fel och hyfsat väl var jag var. Men sedan tog jag felbeslutet att chansa på att flugsvärmen där uppe med sina facettögon skulle klarar att lokalisera min reflex. Så i stället för att göra jobbet sprang jag mer på lampsvärmen. Kostade två minuter. Kändes som en evighet.
3. Ok, följde ett gäng på avstånd, men gick rakare mot kontrollen sista tredjedelen.
4. Inte bra. Återigen bristande jobb. Gänget före var inte så vasst.
5. Hamnade efter en ensam lampa som hade hittat en stig. Men höjdkurvorna så inte så roliga ut så jag bytte plan och tog mig så småningom ut till grusvägen. Väl där blev det stiglöpning. Till en början som något tillfälligt, men höjden väster om Mörtsjön såg både jobbig och svår ut så trots den digra omvägen valde jag att fortsätta runt. Kände mig nöjd med valet i skogen, hade en känsla av att jag tjänade på det. Falskt! Tappade tio placeringar.
6. Tappade koncentrationen i transporten. Planen var att följa linjen ifrån stigkorset. Svårt att förstå varför jag vek höger. Obegripligt faktiskt. Inte mindre konstigt att jag klev över diket innan jag insåg vad jag höll på med. Tungt att vända uppåt, men själva kontrolltagningen var rätt ok.
7. Lite väl defensivt att runda kanske. Jag hade orkat ta höjd.
8. Äh, planen var att runda höger och ta kontrollen söderifrån. Plötsligt inser jag att jag rört mig åt fel håll. Borde ändå ha hållit mig till planen. I stället bytte jag idé. Hade problem vid staketet att få ordning på karta och riktning. Avslutade fullt godkänt.
9. Inte gick det fort, men rakt på.
10. Utan anmärkning.
11. Teoretiskt ok utgång till stigen för att runda. Men det var lerigt och svårsprunget. Hade varit bättre att följa linjen. Tänkte sedan följa staketet och hålla mig nära linjen. Bytte plan igen och följde stig. Stannade vid en liten brant, stod still och kontrollerade om det var där jag skulle vika höger. Kom till fel slutsats och fortsatte. När jag så småningom nådde stora stigen hade jag inte koll på att jag hade gjort bort mig. Tog mig upp på höjden till höger, men konstaterade snart att den inte kändes rätt. Ner på stigen igen för obegripligt lång förflyttning. Satte verkligen griller i huvudet på mig hur i hela friden jag hade kunnat hamna så fel. Tog kontrollen bra med hjälp av utgående lampor.
12. Inte den effektivaste av förflyttningar, men ok.
13. Blev lite fartökning i kamp med andra. Lite elakt spurtade jag om en löpare i det yngre gardet.
Dölj kommentarer (2)
JonasH Gustavsberg: Jag tar på mig din bom på 4an, det var jag som låg före och trodde jag hade koll.... (efter att också ha stekt bort 2.5-3 minuter på 2an). Tyvärr blev jag kvar lite extra där vid 4an med...och några andra kontroller också....kasst helt enkelt :)
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/show_comment.php on line 18
Henrik: ...fast inte lika kass som jag. Men tack för att du tar på dig 4:an. Misstänker oftast att det är någon annans fel när jag gör bort mig.
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/show_comment.php on line 18
Lägg till kommentar
Spara
 
Mila by Night (2019-12-11) Mila by Night (2019-12-11)