Nattugglan #1 (2019-11-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Arrangör: Tullinge
Distans: Natt masstart
Sträcka: 4,1 km
Sträcka: 5.11 km
Tid: 48:02
Seger! Hade smakat bättre om känslan varit att jag gjort ett riktigt bra lopp. Men jag skall inte gnälla, det har jag inte råd med. De gånger jag har stått överst i resultatlistan är lätträknade. Man kanske kan tycka att mellanbanan skulle varit en mer passande utmaning. Visst hade jag kunnat hanka mig runt 6 km. Men i inbjudan stod intervallet 6-8 km. 8 km natt en onsdag efter jobbet lät lite i längsta laget.
1. Två grabbar i en ny generation drog iväg i en hiskelig fart. I övrigt tog fältet det rätt piano så snart låg jag trea på vägen. Vek av från vägen och hittade kraftledningsgatan. Lyckades inte läsa kartan något vidare så jag klättrade upp där det var riktigt brant. Dålig koll så rätt förvirrad efter klättringen tog det ett tag innan jag kom till sans. Hade turen att först hitta branten i ringkanten. När jag väl identifierat den var det enkelt. Upplevde att det var folk lite här och var i alla möjliga väderstreck, men uppfattade inte om ettan var gafflad eller ej. Det var den.
2. Dålig riktning. Stannade upp ofch försökte få grepp om höjdkurvorna. Vet inte riktigt hur det gick till, men det funkade i alla fall. Det var folk både här och var, flest nere till vänster kändes det som. Riktigt nöjd att jag ignorerade alla andra och plockade kontrollen.
3. En dam före och så kom en av de yngre killarna med fart och blåste förbi. Trasslade mig ner till vägen. Hade varit mycket bättre att gå lite vänster. Sedan missade jag stigen men spran i diket genom kärret. Där någonstans glömde jag var jag skulle och fokuserade på första ringen i löpriktningen. Fångade stigen, tog det lugnt på slutet och kunde nöjd stämpla. Bara för att i nästa andetag förundras över att det inte fanns minsta lilla lampa i den här delen av skogen innan jag insåg att jag lagt tid på att reka sjunde kontrollen. För att straffa mig själv fick jag ta ytterligare höjdkurvor. Ner på andra sidan, lite tvärförflyttning på stig för att låta kraftledningen leda mig nästan hela vägen till kontrollen. Noggrann på slutet.
4. Rätt bra, förivrade mig inte utan tog det lugnt.
5. Fortsatte med rätt taktik.
6. Rätt svår kontroll, punkthöjd någonstans i en nerförsluttning. Spikade, så det blev aldrig knepigt.
7. Otrolig dåligt! Trodde att jag sneddade över sankmarken på linjen. Dessutom uppfann jag eller mina ögon en stig på andra sidan, nedanför höjden. Först tänkte jag fortsätta över höjden på linjen, men så ändrade jag mig och valde att runda. När stigen försvann under mina fötter anade jag oråd. Tolkade det som att jag hamnat lite söderut och jobbade mig i rätt riktning. När jag nådde en stor stig trodde jag först att jag var söder om kontrollen och skulle kunna springa i de spår jag trampat upp tidigare under loppet. Men stigen stämde inte riktigt och turligt nog drog jag rätt slutsats. Kunde så småningom via en anna sten leta mig fram till kontrollen. Winspits vittnar trots klåperierna om att jag först här tog ledningen i loppet.
8. Planen var att springa stig till kraftledningen. Men lockelsen att gena lite blev för stor. Inte säker på att genvägen var snabbare dock. Strax innan jag nådde kraftledningen kom jag ikapp brorsan, vilket förvånade mig en aning.
9. Kändes inte så lockande att utmana kärret med svart heldragen linje runt. Blev höger och kunde följa ett par lampor som sprungit kort-korta banan hela vägen till mål.
Dölj kommentarer (1)
Moa : En seger är alltid en seger!
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/show_comment.php on line 18
Lägg till kommentar
Spara
 
Nattugglan #1 (2019-11-27) Nattugglan #1 (2019-11-27)