Ultralång-SM (2016-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svalboviken
Sträcka: 16.6 km
Sträcka: 19.86 km
Tid: 133:05
Genomsnittlig puls: 172
Maxpuls: 179
Ultralång-SM med masstart. Tempot är högt från början när det är mycket väglöpning. Vi är många med samma gaffling i diamanten och jag får alla kontroller där bra. Springer med i 1a klungan bortsett från Tove som blev själv redan till 1an.
På långsträckan delas vi upp och jag går ihop med 2a klungan som består av 6 löpare. I nästa diamant delas vi också upp men kommer ihop vid kontroll 19 igen.
Har tidigare fått i mig en gel och känner mig fortfarande ganska pigg. Tillsammans gör vi en liten krok på kontroll 21 innan vi kommer in för varvning. Där får jag höra att vi varvar på placeringarna 4 till 9. Börjar känna mig något trött men får i mig en liquid som snabbt kommer ut i kroppen strax efter varvningen.
På väg mot kontroll 23 känns det ändå ganska tungt uppför och vi gör en liten miss på kontrollen. Trötta hjärnor för alla 6 vilket syns till både kontroll 24 och 25 där det är väldigt svajigt.
Till kontroll 27 hade jag kollat ut tidigare att jag ville springa stig och väg fram till kontrollen. Ligger näst sist i klungan ut på första stigen och blir förvånad när ingen viker av upp till höger i stigkorset. Jag följde dock min plan och var fast besluten om att det var det bästa vägvalet.
Uppför backen börjar höger vad krampa och jag får stanna och snabbt stretcha ut den. På den stora stigen försöker jag trycka på lite, så gott som det går efter 2 timmars löpning. Går av stigen och tycker jag håller bra riktning. Inser att jag verkligen inte har koll. Hjärnan fungerar inte och jag chansar bara helt enkelt. Luras av att det är mycket ris på backen som gör att jag inte vill gå ifrån det lilla stråk jag hittade. Går alldeles för långt ned och kan inte läsa in mig. Hittar en kontroll utan enhet och en kontroll som inte är min. Verkar även ha gått precis bredvid min egna kontroll utan att se den.
Efter 4 min bom hittar jag äntligen kontrollen, men då är allt kört. Hade en klar 4e plats på g eftersom jag tog ett mycket bättre vägval än de andra i klungan. Nu sprang jag besviken in på en 9e plats.
Visa kommentarer (0)
 
Ultralång-SM (2016-07-02) Ultralång-SM (2016-07-02)