MIK-korten (2015-04-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Korpberget
Arrangör: Mälarhöjden
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1 km
Sträcka: 6.16 km
Tid: 55:05
Idag skulle jag ha stannat hemma! Total förnedring! 1037 deltagare och jag var förmodligen sämst alla kategorier. En massa usla beslut, usel orienteringsjobb och rejält nedslående ork.
1. Inte så förtjust i när triangeln går in i första konrollringen. Underlättar inte att komma in i lopp och kartläsning på ett bra sätt. Men jag tog det nästan larvigt försiktigt och prickade.
2. Inte roligaste vägvalet att dra ut till asfaltsvägen, men rätt. Eventuellt något snabbare med högervägvalet längs vägen som böjer runt toppen. Men det hade kostat betydligt mera kraft och i längden varit riktigt dyrt!
3. Dömde först ut min kontroll, var säker på att den dök upp för tidigt. Fick vända.
4. Ganska bra ändå. Svårt på skrå. Fegade ur lite på slutet och kom lite för högt.
5. Inget större fel på vägvalet, men avslutningen var värdelös. Sprang (nåja) på chans upp, Ingen ordentlig kompasskoll och ingen kartkontakt tills jag slog på en stig. Glömde kompassen och feltolkade. Kostade minuter.
6. Dålig transport. Blixtrade dock till och redde nästan upp situationen. Men i stället för att fullfölja virrade jag till det i ringen och fick slå en knut.
7. Här borde alla varningsklockor ha ringt. Vet inte om de riktigt gjorde det, men jag försökte ändå verkligen att ta det lugnt och försiktigt. Men det är bara att lägga sig platt. Jag är så dålig att det på min nivå i praktiken är en ren bingokontroll. Massor av stora stenar, väldigt knepigt att veta vilken höjdkurva som är vilken och om man väl missar finns inget att gå på, inget att börja om ifrån. Bra att söka kontakt med kärret, men därifrån skulle jag ha varit ultranoggrann med riktningen.
8. Erkänner att jag i det här läget var rätt uppgiven. Såg svårt ut i gen, så jag tog det lugnt. Funkade rätt bra.
9. Vägen lockade för mycket. Tror att man i stället skulle ha rundat tomtmarken. Klarade kontrollen hyfsat.
10. Enklast hade varit att gå vänster till asfaltsvägen. Jag valde höger, vilket kanske egentligen inte var helt tokigt. Men när jag borde hållit koll på stora dubbelstenarna och vridit öster mot kontrollen så såg jag bara oöverkomliga höjdkurvor. Fullkomligt hjärndött valde jag att fortsätta utan att ta höjd. Konstaterade flera gånger att jag sprang vinkelrätt mot kontrollen, men vägrade göra något åt saken. Hur kan man förklara det? Till slut vinklade jag ändå upp utan riktigt koll. Fick en skrämmande brant nergång mot tomten. Avslutningen från asfalten borde jag ha kunnat klara på halva tiden. Men som sagt uppgiven och dessutom rejält trött i detta läge.
11. Rundade för att slippa höjdkurvor. För defensivt.
12. Märkligt dåligt vägval. Vänster hade varit rätt. Tänkte ändå på det och kan inte förklara varför jag valde höger. Genomförande inte helt bra i tvåans ring. Tidskrävande. Svårt att förklara bort felstämplingen. Jag menar jag var ju inte ens i ringen! Såg kontrollen som jag stämplade på långt håll redan från asfaltstigen och hade inte ork nog att kolla kartan. Hur dum får man vara? Ändå hade jag redan innan loppet insett risk att kontrollerna skulle sitta tätt och därmed vikten att kolla kodsiffror. Kan ärligt säga att jag kollade samtliga andra siffror under loppet (även på kontroller som inte var mina). Nästan en bedrift då att bli underkänd.
13. Defensivt vägval! Väl uppe lockades jag först till fel kontroll av andra löpare.
14. Nere på platta gräset föll jag pladask på näsan. Förvånad över detta kunde jag konstatera att jag satt ena foten i en stålring och trampad på densamma med andra foten.
15. Transport
Visa kommentarer (6)
 
MIK-korten (2015-04-19) MIK-korten (2015-04-19)