Attunda lång (2015-04-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kungsängen
Arrangör: Attunda
Distans: H45 lång
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 7.18 km
Tid: 50:59
Lättsprunget förstås, fast ändå lite kul med en kilometertid under åtta. Ändå inget felfritt lopp, tre minuters bomtid enligt winsplits. Tacksam för stiglöst land, det gynnar mig.

1. Följde den gula korridoren och försökte spana in resten av banan (kom nog bara fram till höger på tvåan och vänster på trean). Vek av lite väl sent, men kunde plocka kontrollen hyfsat.
2. Kanske lite onödigt långt från linjen, men full koll in i ringen. Väl där blev jag förvirrad över otydligheten i kurvbilden vilket resulterade i en egentligen helt onödig krok.
3. Mot kärret, liten snedförflyttning för att passera det via "ön". Vidare mot hygget, bra kartkontakt efter det. Lite oroad över att jag aldrig såg den stora stenen till vänster där den borde ha varit. Litade ändå på att jag var rätt och spikade avslutningen. En riktigt bra långsträcka!
4. Stämplade före en medtävlare från Lidingö. Lite stressad drog jag iväg, men obegripligt dåligt. Ingen bra förklaring annat än rent kompasslarv. Min inre kompass är som bekant ur lag. Det positiva dock bomhanteringen. När kärret dök upp stannade jag till och kunde minimera skadan.
5. Fick hjälp av Lidingö som nu var en bit framför, precis inom synhåll.
6. Efter Lidingö igen, men blev förvånad när han stannade upp på norra delen av kontrollens punkthöjd och sedan fortsatte framåt. Själv sprang jag och stämplade.
7. Full koll hela vägen. Lidingö efter.
8. Bra koll nästan hela vägen. Visste exakt var jag var när jag gick över gula området på högsta höjden innan kontrollen. Men i stället för att vara noggrann med kompass därifrån förlitade jag mig på att läsa höjdkurvan precis norr om ringen. Det gick käpprätt. Tvärstopp med Lidingö bakom när varken punkthöjd eller skärm dök upp där de borde. Sekunderna tickade iväg innan jag till slut insåg att kärret till vänster måste vara det väster om kontrollen.
9. Fortfarande med Lidingö bakom en bra sträcka fram till avslutningen. Trodde att jag gick in i ringen rakt norr om skärmen. Litet parallellfel med de två gula fälten. Lurade med mig Lidingö, men han fattade misstaget före och hjälpte mig att vända tillbaka de få steg som behövdes.
10. Jag förvirrades lite över att Lidingö och en löpare till drog rätt mycket vänster. Tog egen kurs men påverkades. Insåg dock efter hand att det inter vore så dumt att ta sig till gula korridoren eftersom förlängningen av den skär kontrollen. Sagt och gjort. Stämplade precis före Lidingö.
11. Det blev spurtstrid, väl ute på fältet körde jag vad jag hade. Han arbetade sig dock ändå ikapp och vi nådde mållinjen samtidigt.
Visa kommentarer (1)
 
Attunda lång (2015-04-18) Attunda lång (2015-04-18)