Grymnatta, Natt-KM (2015-04-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gillinge
Arrangör: Väsby
Distans: Natt
Sträcka: 8,0 km
Sträcka: 9.25 km
Tid: 82:41
Att jag inte skulle kunna rå på unge herr Sjögren var väntat. Mindre väntat att det inte var farten som fallerade. Alltför fladdrig och ofokuserad orientering resulterade i att minutrarna rann iväg. Man kan ju tycka att mörkret i sig skulle styra mot bättre koncentration.
Formen inte precis på topp, men det var i alla fall betydligt bättre än i måndags trots att snuvan hängt i hela veckan.

1. Kanske borde man ha sprungit på stigen. Annars bra start bortsett från att jag stog lääänge på kontrollhöjden och kokade ner i rätt riktning utan att se reflexen som hängde bakom ett träd.
2. Planen var att ta hjälp av diket och runda hygget på vänster sida. Alltför defensiv utgång och skogen var trasslig. Gula fläcken och toppen bra avstämningar, ändå lite flax att gå rakt på.
3. Riktigt trassligt i skogen. Lyckades inte hålla riktningen. Lite för fokuserad på fart när vägen fanns som uppfångare. Att springa parallellt med vägen i ett kärr känns inte så listigt. Avslutningen hyfsad även om jag kom lite snett och fick korrigera i ringen.
4. Oooops, riktig långsträcka vilket inte brukar vara min bästa gren. HAde en tanke att söka husen halvvägs (Rosendal). Såg dem inte men visste att jag var till höger. Märkte aldrig när jag passerade stigen vilket var irriterande. Pålötsligt ser jag att jag har vikt bort kontrollen och kikar på åttan. Kan bara ha varit en kort stund, men det skrämmer mig och jag tar rejält med tid på mig för att säkra min postition, innan jag återuptar något som i alla fall kan hävdas vara vägvinnande fart. Prickar enligt plan punkteen där diket övergår i sankmark och avslutar fullt godkännt.
5. Kändes som jag ledde en en hel drös löpare till vätskekontrollen. Sätter därför upp lite överfart. Full koll halvvägs, men sedan glömmer jag att läsa kartan, vilket jag får betala priset för.
6. Alltför tvekamt och försiktigt. Förmodligen elvis på grund av att jag behövde vila upp mig.
7. Det som på kartan ser vitt och trevligt ut är i vekligheten rött trassligt. Fast det förklarar inte riktigt varför jag hoppar höger. Hela skogen är en stor sankmark vilket förvirrar mig. Tack vare diket får jag lite koll, men jag vet inte hur långt jag kommit så jag chansar mer eller mindre uppför mot kontrollen baserat på markens lutning. Lyckas inte begripa höjdkurvorna innan ringen och tappar mer än en minut.
8. Bra fart!
9. Tänkte att det fanns en poäng att toucha hygget och det funkade väl hyfsat. Men sedan gör jag bort mig rejält. Kommer upp på en drivväg och misstar den för storstigen. Rätt korkat faktiskt. Om jag skall peka ut det ögonblick där jag förlorar KM-kampen så var det deta. Jag tar några steg höger på den för att orientera mig och tror att jag börjar den inte helt lätta svlutningen upp mot kontrollen. När jag kommer upp på den riktiga stigen blir jag stressad av mitt misstag och slarvar med riktningen. Jag läser in mig och är på väg att undvika en alltför stor katastrog, men innan jag närdet kostar ytterlaigare ns fram till kontrollen så dyker andra idéer upp och det kostar ytterligare nästan tre minuter.
10. Dålig utgångasriktning på grund av terrängen. Rättar till det hyfsat ut på vägen. Springer på densamma en bit och drar in i skogen på ett rätt bra ställe. Men återigen slarvar jag med riktningen och avslutingen i ringen är inget vidare.
11. Osäker på om det var rätt, men i skogen var jag heöt nöjd med att genomskåda banläggaren och hita alternativet att söka stigen. Blev lite för mycktet grönt, men seda satte jag god fart.
12. Överfart för mig.
13. Efter långspurten fanns inte mycket kvar. Förskte öka lite, hetsad av publiken.
Visa kommentarer (2)
 
Grymnatta, Natt-KM (2015-04-10) Grymnatta, Natt-KM (2015-04-10)