Lidingö Medel (2015-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Långängen
Arrangör: Lidingö
Distans: H45 medel
Sträcka: 4,5km
Sträcka: 5.03 km
Tid: 37:28
Dålig grundkondis toppad med fyra dagar i sjuksoffan är inte optimalt för en höghastighetsbana som dagens. Får med dessa förutsättningar vara nöjd. I en bättre värld borde jag lätt ha kunna kapa två minuters bomtid och minst lika mycket (för att inte säga betydligt mer) i ren löpning.
Min plan i dag var att så mycket som möjligt gå på linjen, typ släng på kompassen och dra. Detta baserat på ett antagande om god löpbarhet men framförallt en riktigt god sikt som bara gles vårskog i vårsol kan bjuda på. Antagandet visade sig i stort vara helt korrekt, men planen tappade i värde på grund av att kartan saknade meridianer! Bra träning och lika för alla, men jag måste ändå erkänna en viss irritation över att min utomordentliga plan inte var helt och hållet genomförbar.
Påminnelse: nygammal analysidé att kolla tiden från det att kurvan skär in i ringen tills den skär ut på nästa ben. I dag skulle den ligga runt en halvminut (ibland mindre, ibland något mer). Siffran inte särskilt exakt, men den avslöjar i alla fall tämligen tydligt bristerna vid kontroll 14 och 25.
1. Redan höjdkurvorna upp till startpunkten fick pulsen att rusa i topp. Rätt nöjd när jag något försiktig in i ringen kunde gå rakt på.
2. Valde att gå ovanför det gröna för att jag inte ville tappa höjd. Hamnade på en stig som var snitslad i röd-gult. På kartan såg det ut som att det skulle vara lite vitt mellan höjdkurvan och det gröna. Det var det inte, kostade sekunder. Resten av sträckan alltför tveksam oh försiktig. Men rätt kom jag i alla fall.
3. Förvånad att jag så här lång ännu inte lyckats identifiera någon meridian för noggrannare kompasskurs. Såg surdraget på kartan och lät det leda mig till kontrollen.
4. Bra riktning får man nog säga trots att jag fortsatt förgäves sökte hitta någon meridian.
5. Här gjorde jag mitt sista meridianförsök och lyckades till slut konstatera avsaknaden av desamma. Ingen bra siffra att syfta utifrån och dessutom en störande linje i form av kraftledningen (trots att den var uppenbart felaktig). Resultatet blev negativa tankar om möjlighet till rätt riktning. Sprang därför lite på känn och tänkte att jag skulle läsa det gröna. Bommen kom som ett brev på posten. En minut åt skogen. Kändes inte rättvist där och då.
6. Sökte löpbarhet och läste in mig halvvägs.
7. Helt ok.
8. Började lite tveksamt, men sedan bra. Såg första stenen på långt håll och kunde med gott självförtroende passera den och stämpla.
9. Gled snett (som sagt, svårt med exakt kompassriktning). Korrigerade utmärkt med hjälp av storstenen.
10. Uppenbart trött här. Tänkte gå vänster om det gröna men misslyckades med det. Winsplits tycker att det var värt en bommarkering på 50 sekunder.
11. Niklas varvade när jag stod i startfållan. Tyckte att han såg lite tung ut i steget. Fick ompröva den utsagan när jag själv stapplade till varvningskontrollen.
12. Försökte vara lite offensiv och ta höjd på fältet. Kontrollen som sådan inget problem.
13. Stigen lockade mer än linjen, vet inte om det var rätt, men lite säkrare.
14. Bra på linjen, men riktigt dålig i ringen. Skyller det på utmattning. Orkade helt enkelt inte bara springa och stämpla som jag borde ha gjort.
15. Som sagt riktigt trött här. Tog ett tag innan jag fattade det felaktiga beslutet att vända och gå höger. Tror att mitt enda motiv var att göra det oväntade valet. Förvisso kan oväntat var bra, men då bör man kanske ha något annat skäl. Säkrare och snabbare att runda vänster och i längsled förlänga kontrollen med stor böjda branten. Nu hamnade jag ovanför näsa lilla brant och i stället för att hoppa ner och stämpla (då hade jag inte tappat så mycket), gjorde jag halt och resonerade med mig själv ett antal sekunder om det verkligen var min sten och min kontroll där nedanför och om inte var den i sådana fall skulle hålla hus. Ren trötthetstid i sandglaset här.
16. Bra, men det gick inte fort upp mot kontrollen.
17. Försökte öka farten, men hade inget att komma med.
18. Kraftigt ifrånsprungen av ett par tonåriga tjejer.
19. Inte mycket till spurt, sju sekunder efter brorsan till exempel.
Visa kommentarer (0)
 
Lidingö Medel (2015-04-06) Lidingö Medel (2015-04-06)