Måsenstfetten (2015-03-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nävekvarn
Arrangör: Måsen
Distans: Stafett, H120, sträcka 3
Sträcka: 5,5km
Sträcka: 6.6 km
Tid: 58:31
Ganska oroligt i växlingsfållan. Majoriteten av deltagarna tacklade de tre graderna, det ihållande regnet och den obehagliga vinden med långärmade underställ under orienteringsblus. Själv hade jag under blusen ett ultratunnt linne avsett att hålla idrottaren sval inomhus eller i varma klimat. Jag oroade mig helt enkelt för min överlevnad. Visade sig dock inte vara något problem i skogen.
När brorsan dök upp runt husknuten för att växla ut P-O kändes den interna Haningekampen avgjord. Jag hade behövt en betyggande ledning för att kunna bjuda på en uns av spänning.
Sammanfattningsvis lyckades jag väl inget vidare med orienteringen, men löpformen eller avsakad av densamma kändes värre.

1. Bestämde mig för att gå nära linjen. Påtagligt segt gick det. Hade bra koll på var jag befann mig ända tills jag gick upp för sista sluttningen då koncentrationen tröt, när jag behövde den som bäst. Kroken i storleksordningen en minut.
2. Prydligt!
3. Inga problem
4. Tappade riktning på slutet och fick kompensera. Överhuvud taget var jag ganska flitig med kompassen i dag. Behövdes för det var oftare jag fick korrigera än konstatera att jag var på väg rätt.
5. Äsch, det var så fint i skogen att jag bara borde ha gått på linjen. Fick tanken att det var säkert att ha kontakt med husen och då blev det så och lite snedare ändå. Andra halvan klart godkänd.
6. Inga problem!
7. Det var inte meningen att glida höger (återkommande problem denna dag). Fick syn på motstående brant på långt håll och kunde korrigera.
8. Började lite tvekamt innan jag bestämde mig för planen. Började bra ett par hundra meter, men sedanbörjade jag tänka på annat. Tanken var att runda det gröna och sedan gå parallellt med linjen fam till stigen. Irriterad på min oförmåga att fokusera när jag kom ut på vägen. Därifrån dock klart godkänt (bortsett från farten).
9. Riktigt dålig rikning! Kan inte ha använt kompassen alls utan bara lullat på felaktig känsla. Tänkte gå under på linjen under storbranten. När denna inte dök upp insåg jag att jag var fel. Bomhanteringen dock tämligen usel. När jag väl letet mig rätt och kommit fram till stenarna bredvid kontrollens punkthöjd kom en dam och avslöjade var min kontroll var. I utbyte ville hon ha aktuell position. Tog en bra stund innan hon och sedan jag kunde dra iväg.
10. Ok, men varför inte närmare linjen?
11. Inga problem!
12. Bra!
13. Undrar om man borde ha sökt stiglöpning. Jag valde kortare sträcka.
14. Tyckte att jag sträckte ut hyfsat, men Fredrik sa att det såg tungt ut...
Visa kommentarer (0)
 
Måsenstfetten (2015-03-29) Måsenstfetten (2015-03-29)