Vinterserien (2015-03-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källbrink
Arrangör: Snättringe
Sträcka: 5,3km
Sträcka: 6.32 km
Tid: 54:05
Jobbigt! Nedslående påminnelse om bristande träning och kondition.
1. Tog vänstervägvalet. Vid opasserbara kärret fick jag syn på Fredrik framför som startade strax innan. Fredrik missade sedan avtagsvägen innan stora kärret. Jag gjorde en mindre bra övergång och valde sedan att gå upp på höjden vilket var fel. Fredrik och en annan gubbe gick om nedanför höjdkurvorna. Upp mot kontrollen lockade stigen för mycket. Detta i kombination med tveksam orientering gjorde att Fredrik som sprang snävare stämplade före.
2. Valde att gå rätt rakt. Slitsamt uppför, men det funkade bra tills jag helt tappade riktningen på slutet. Kan inte ha använt kompassen. Räddade hyfsat ändå när jag insåg att jag var fel.
3. Första halvan godkänd i utförandet, men tror inte att jag hade någon plan. Sedan blev det lockande att ta några steg på storstigen, vilket räckte för att jag skulle tappa koncepten. Kan inte riktigt förklara beteendet sedan. Kanske så enkelt att jag inte orkade ta någon höjdkurva. Fick syn på Reijo och arbetade mig ikapp. Precis när jag tagit mig förbi dök vägen förvånande nog upp framför. Trött fick jag ta nya fast rätt tveksamma tag därifrån. I ringen dök det upp två yngre damer som sprang A-banan. Tror att jag stämplade emellan dem.
4. Försökte hänga med i damernas tempo. Lite snabbare än vad jag egentligen orkade, men tack vare lite micorvägval kunde jag hålla kontakten. De bommade lite i ringen (och lurade även mig en liten aning), så jag kunde återigen stämpla emellan dem.
5. Ursprungsplanen var att ta stigen väster om det gröna. Obegriplig utgångsriktning. Varför bär jag runt på en kompass? Ny plan att gå öster om det gröna. I avslutningen tyckte jag att jag hade full koll. Tyckte att jag drog rakt över kärret och bara behövde fortsätta fram och stämpla. Gissningsvis var kärret rätt mycket större i verkligheten än på kartan. Nästan två minuter tog det att hitta rätt.
6. Inte så mycket att säga om. Kändes rätt självklart att söka storstigen för att komma över storkärret. På slutet lyckades jag inte alls med att hålla mig till plan, eller så kan man säga att jag anpassade mig. Förs tänkte jag ta kontrollen från söder från stigkröken, men det kändes långt så ny plan att gå rakt på från stigkorset. Terrängen styrde mig dock att fortsätta på stigen. Såg en av damerna stämpla före mig
7. Defensivt att nyttja stigen, men damerna var ännu mer defensiva. De kom nerifrån och återigen stämplade jag emellan dem.
8. Hade ingen chans att följa damernas tempo. Min plan efter vägen var att vika runt på vänstersidan för att undvika några höjdkurvor. Såg att damerna ångade på rakt uppför. När jag själv kom fram insåg jag att tomtmarken var i vägen. Ny plan att runda höger. Det var jobbigt nog, men uppenbart rätt för en bit innan ringen var jag före damerna trots att jag var riktigt seg uppför. Stämplade dock efter.
9. Inget att bråka om.
10. Försökte hålla tempo, gick sådär.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2015-03-08) Vinterserien (2015-03-08)