Mila by Night E4 (2015-02-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Enskede
Arrangör: Centrum
Distans: Natt masstart
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 4.14 km
Tid: 25:33
Svårt att avgöra om komiken håller på att övergå i tragik eller tvärtom. Hursomhelst, återigen tragikomiskt underkänd. Det är då själva Sintram!
Dessutom stukade jag foten. Gnällig? Jomenvisst, det kommer inslag av det också....
Lite ovanlig Mila, kartbyte från 1:7500 till sprintkarta. Fulgafflat (rätt rejält tror jag) var det. Har svårt att se rättvisan i det, men om det nu berodde på gafflingen, sprintkartan, deltagarantalet eller på något annat så blev det lite mer kartjobb än vanligt. Det är ju inte fel.
I övrigt kan man konstatera att några dagar på Telemarkskidor måhända är bra för benstyrkan, men till löpformen bidrar det inte nämnvärt.

1. Började lite försiktigt med fokus på fötterna. Plötsligt dundrade brorsan förbi i överfart, uppenbarligen med god insikt om att det kan vara värt att plocka lite gubbar om det blir trängsel vid första kontrollen. Jag hakade på, med planen att följa vägen och vika vänster på stora stigen efter tomten. Men plötsligt vek några upp i skogen, däribland Fredrik. Förvånad slog jag en blick på kartan och trodde att de satsade på att spara några höjdkurvor. Sagt och gjort. Det visade sig dock att anledingen till svängen var att det satt en kontroll där. Det förvirrade mig en aning, men Fredrik mer, så jag drog förbi. Avslutade med eget vägval, men folk kom från alla håll.
2. Skogen full av lampor, men egen orientering även här. Avslutningen inte hundraprocentig.
3. Hade några gubbar före. Nöjd när jag identifierade möjligheten att springa upp bland husen, men det kanske var självklart? Åtminstone sprang de tre-fyra jag såg framför samma väg.
4. Följde en medtävlare och gick om i backen upp mot ringen.
5. Lite tveksam inleding, sökte stigen till höger och var rädd att inte se den.
6. Inga problem bortsett från snedtramp och stukad fot, vristskydd till trots. Funderade på att bryta, men det kändes för larvigt.
7. Märkligt knasig utgång! Kan man skylla på foten?
8. Här tog det tvärstopp! Helt stilla mer än en halv minut. Hittade ingen åtta på kartan och inte es en antydan till streck ut från 7:ans ring. Slutsatsen blev att det var dags för kartbytet, så jag vände och försökte hitta motsvarande punkt andra kartan. Inte så lätt helt enkelt för att den inte existerar där. Följde banan baklänges från målet men kommer inte längre än till åttan och undrade hur i helsike jag skulle kunna hitta dit när jag inte visste var jag är och hur kartorna förhöll sig till varandra. Så smångingom trillade poletten ner att vattnet låg avigt. Men innan jag lyckades göra något åt det kom en vänlig medtävlare och upplyste mig om att vi skulle över bron. GNÄLLVARNING: Riktigt dåligt banpåtryck! Linjen mellan kontrollerna larvigt osynlig, åtminstone i mörker, med mina ögon och min pannlampa. Först i mål när jag blev upplyst om saken insåg jag att kontroll 8 faktiskt finns med på första kartan.

Fortsättning följer...
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night E4 (2015-02-11) Mila by Night E4 (2015-02-11)