Vinterserien (2014-12-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hellasgården
Arrangör: Hellas
Distans: Öppen, bana B
Sträcka: 6,3 km
Sträcka: 8.12 km
Tid: 66:20
Ojoj, efter en överraskande stark Mila har mörkret tydligen lagt sig över december. Eller annorlunda uttryckt: Alltför få kilometer, alltför många kilo. Dagens orientering blev ur ork- och fartperspektiv en plågsam promenad i skogen. Toppade det hela med ganska kass orientering, dock utan något riktigt katastrofalt.
1. Glömde sätt på klockan vid starten. Valde att gå på linjen, direkt upp från startpunkten. Kände direkt att det inte fanns någon som helst kräm. Orienteringingsmässigt vinglade jag mig fram i terrängen. Trots att jag lite turligt fock stenen norost om ringen häll jag på att dra förbi. Dåligt.
2. Rätt bra till ringen där jag tror att jag hittade en sten i terrängen som förvirrade mig rätt så mycket. Hur som helst blev jag i alla fall rejält osäker om jag redan var framme fast jag egentligen inte tyckte att jag kunde vara det. Förvirringen kostade minst en halv minut.
3. Funderade på om jag skulle springa stigen söderut, men valde bort det på grind av höjdkurvorna. Fast varför jag inte höll en bra riktning på linjen kan jag inte förklara. Över huvud taget så var kompasskobbet klart bristfälligt denna dag.
4. Valde snabbt att gå väster om sjön. Frösiktigt nerför och sedan rätt bra. Men när jag kände att jag var på spåret så sålde jag skinnet innen björnen var i hamn. I stället för att fortsätta till storstigen som planerat vek jag av vid första stigkorset. När jag upptäckte det fick jag dra över höjden genom terrängen. Kostade tid och kraft helt i onödan. Avslutingne inte mycket att säga om. Valde att springa stigen nedanför branterna och klättra upp till kontrollen. Hade kanske varit bättre att springa uppepå sista biten.
5. Inte mycket att säga om. Den låga farten var inte tvekan utan trötthet.
6. Inte helt tokigt orienteringsmässigt. Inte snabb dock. Fick gå hela uppförsbacken mot den stora kontrollhällen. Tveksamheten innan ringen kanske mer trötthet än orienteringstvek.
7. Valde i macroperspektivet att gå öster om Ulvsjön, vilket nog inte var fel. Genomförandet däremot lämnar en del att önska. Utgången inte helt tokigt, tills jag närmar mig stigen och av någon helt oförklarlig anledning viker höger. Måste fått för mig i något läge att jag gick på linjen och närmade mig den öst-västliga stigen. Riktigt klantigt! Därefter ren trasnport utan fadäser tills jag kom till passagen mellan Ulvsjövägen och Ulvsjön. Velade och tappade tid. Rätt hade varit att ha tydlig plan och bara springa. Lite senare när jag skulle ta mig norrut tills tora stigen hade det varit bra med en flukt på kartan för att spara några meter. Avslutningen får jag väl vara nöjd med trots bristande tempo.
8. Riktigt trött, hade förstås gått att klara av denna lilla sträcka betydligt fortare.
9. Felbeslut från början. Borde ha jobbat mig uppför direkt. Stigen utan höjdkurvor blev alltför lockande. När jag väl klättrade upp var jag så trött så att jag inte orkade läsa in mig när jag passerade storstigen. Riktigt dåligt, all information fann på bordet. I sätllet för att säkra min position slog mig tanken: jag tar det här somen inläsningsövning längre fram. Hade varit kul om jag hade lyckats. Letade mig ram till slut, med mer tvekan än vad som egentligen behövdes. Blir lätt så när man är trött. När jag väl var framm lyckades jag först inte se kontrollen och tappade ytterligare tid. 2.14 i bomtid enligt Winsplits.
10. Hakade på löpare från annan klass för att få upp tempot.
11. Ja, ja, jag erkänner. Lade i princip av att orientera, så det blev en kork till målet. Kostade nog närmare en minut.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2014-12-28) Vinterserien (2014-12-28)