Mila by Night 2 (2014-12-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Viksjö
Arrangör: Järfälla
Distans: Natt, masstart, Pöbel
Sträcka: 7,1 km
Sträcka: 7.93 km
Tid: 63:14
Vädergudarna log mot oss! Regnet upphörde i tid och den kraftiga vinden mattades!
1. Hittade startpunkten på kartan rätt snabbt, men efter det i det närmaste noll kartkontakt, trots några tafatta försök. Hade ingen koll, försökte bara följa med i draget. Lite förvånad att det inte ständigt kom folk bakifrån till dess att jag såg ett led lampor till vänster. Pöbeln hade delat på sig. Men när vi trillade ut på en stig återförenades gänget. När jag så småningom funderade på hur långt det kunde vara kvar dök kontrollen upp.
2. Höll min plats i ledet. Bättre koll.
3. Hade koncentrerat mig på att sätta fötterna rätt, hålla uppe tempot och ha någon liten kartkoll. Ingen aning dock om vilken slinga jag skulle ha och åt vilket håll nästa kontroll skulle ligga. Fick stanna till lite efter stämpling för att sedan sätta av. Hamnade bakom några damer som uppenbarligen skulle samma väg. Fortsatt (för mig) högt tempo.
4. Försökte hänga med.
5. Slackade lite, men kom ikapp ”min rygg” uppför. Inga problem att hitta boet.
6. Ingen rygg plötsligt. Kändes som att folk drog ner höger för flackare nedgång och några meter stig. Jag gick närmare linjen.
7. Nya ryggar. Orkade inte riktigt.
8. Vände och gick ut bakåt till skillnad från de framför som jag inte riktigt hade kontakt med. Förvånande nog blev inte boet något problem denna gång heller.
9. Pust, räkningen för övertempo kom som ett brev på posten. Riktigt trött och tvungen till rejäl temposänkning. Såg högra vägvalet, men valde bort det för att sidoförflyttningen kändes övermäktig. Inte säker på om det var rätt. Slarvigt ner på vägen och vänster för att nyttja densamma. En lampa före, men den avslägsnade sig oroväckande snabbt. När jag drog upp i skogen fanns inget framför mig. Helt ensam hela vägen till elljusspåret. Över vägen och något försiktig avslutning, men godkänd.
10. Mycket märkligt! Ägnade mig åt kartläsning. Lilla Höjdpartiet höger om linjen. Upp på nästa lilla höjd. Full koll. Över stigen och in i det gröna. Där borde jag ha använt kompassen, men uppenbarligen valde jag bort det. Märkte inte att jag tog mig över storstigen. Lite orolig hoppades jag på att kontrollens reflex skulle ge sig till känna. Det gjorde den inte. Drog höger på ren instinkt och kom då ut på stora stigen, vilket var extremt förvånande. Tickade rätt många sekunder innan jag accepterade att jag varit helt fel ute. Kunde sedan rädda någorlunda bra.
11. Stämplade strax efter ett lite gäng och tog i för att få kontakt med dem. Funkade.
12. Gänget splittrades. Verkade som att folk började bli trötta. Fick övergå från att hänga till att hålla koll själv.
13. Många runt omkring. Jag drog på linjen. Andra sökte stigen höger. När jag kom fram till stigen så följde jag med några meter på den innan jag vek av mot kontrollen. De andra fortsatte på stig lite längre. Några gubbar före, men jag blev misstänksam, vred på huvudet och såg kontrollen. Kunde stämpla, inte så lite skadeglad att några sprang vidare för långt.
14. Först nu, men inte så många bakom tror jag. Grundregel att inte titta bakåt. Inga problem. En lampa kom lite nerifrån och stämplade så att jag fick ledljus till kontrollen.
15. Hängde på över den besvärligt steniga terrängen. Plötsligt var jag först igen. Det fick de andra lida för. Gled höger och fick korrigera vänster i ringen. Inte först längre.
16. Folk höll vänster, jag hängde på en ensam kille något höger för att undvika höjdkurvor. Kände i ringen att jag skulle mer höger och korrigerade.
17. Först igen, men trots att jag höll linjen väl breddade de bakom och sprang mer höger. Tvåa till kontrollen av dem jag såg.
18. Plötsligt mycket folk. Tog mig till täten, men blev omsprungen av någon ungdom. Tog täten igen och ledde gänget rakt på stenen.
19. Mötte en löpare som hojtade frågan om vi tagit stenen. ”Självklart” hasplade jag jag kaxigt ur mig. Den onde Sintram måste ha hört mig och bestämt sig för att straffa mitt högmod. Tanken var att gå på linjen. Andra nyttjade stigen. Lättpåverkad drogs jag åt höger och det blev varken hackat eller malet. Fick korrigera rätt mycket mot slutet. Tappade sex placeringar. Nedrans!
20. När jag stämplad kom en säkerligen helt förtjusande kvinna och tog tag i min karta för att se var vi befann oss. #%§§!&&%#! Alltför väluppfostrad lät jag henne hållas och sekunderna rann iväg. När jag väl kunde dra var konkurrenterna borta och långspurten förlorad innan den började. Sprang vad jag förmådde (vilket i det här skedet inte precis var något att skryta med). Turligt nog kom en herre bakifrån och gav mig draghjälp så att jag närmade mig svansen. Kontrolltagningen inte riktigt optimal.
21. Drog förbi en yngre gentleman och försökte sedan hålla fart ifall det skulle komma ett svar. Hornen växte ut och jag avslutade i maxfart för att plocka ytterligare en placering.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night 2 (2014-12-10) Mila by Night 2 (2014-12-10)