Mila by Night 1 (2014-11-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackamasterna
Arrangör: Järla
Distans: Natt masstart
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 0 km
Tid: 0:00
Mila by night är kul! Märkligt att inte fler deltar. Konsten är att lyckas hitta en optimal kombination mellan att ha full koll själv och samtidigt tjäna massor av tid på att hänga på och ta hjälp av andra. Jag lyckades inget vidare, det blev för lite egen koll. Nöjd ändå för att orken var bättre än förväntat. Trevligt också att vara född med ben som inte blir särskilt trötta (hur de känns dagen efter är en helt annan femma). Som vanligt klarar jag mig tempomässigt hyfsat i skog och speciellt uppför. Sämre på stigar/vägar där andra har någon annan sorts växel som jag saknar. Några nära döden-upplevelser bjöd kvällen på och ett par gånger gick jag nog över gränsen för sunt säkerhetstänkande. Inte bra! Förresten, jag glömde klockan hemma så något GPS-spår blev det inte.
1. Inställd på att släppa iväg gänget och hitta egen lunk, men ryktes naturligtvis med. Någorlunda kontrollerat och försiktigt dock. Blev mest omsprungen, men lite offensivt och taktiskt smart såg jag till att ha kontakt med svansen på klungan.
2. En snabb blick på kompassen och raskt efter det led av lampor som skulle åt mitt håll. Jag stretade på rätt bra för att täta luckan och förbi eftersläntarna. Rätt!
3. Ledet framför splittrades en del och jag fick se till att hålla lite koll på riktningen och kartan. Gick hyfsat!
4. Fortsatte hänga på. Mest irriterande under Mila är när någon inte alltför snyggt tränger sig före i kön för att några steg senare stanna och läsa kartan…
5. Bra tempo för att hänga på ett lämpligt litet gäng.
6. Till stigen, liten förflyttning vänster och sedan norrut. Fick en reflex och sprang nöjd mot den. Men den var utom tävlan och jag fick korrigera mot den riktiga. Tappade placeringar på det. Sedan några meter innan stämpling blev det närkontakt av tredje graden. Rejäl tackling i full fart av någon som just stämplat och var på väg ut. Fick en uppriktig ursäkt, men gissningsvis var vi två som krockade. Vet inte var jag tittade, blev i alla fall helt överrumplad.
7. Smällen fick mig ur gängorna. Tog säkert 20 sekunder efter stämpling innan jag klurat ut vilken kontroll jag just tagit och att identifiera nästa delmål. Tappade flytet och goda ryggar, men letade mig (mycket med hjälp av lampor i skogen) hyfsat bra fram till kontrollen.
8. Helt bedrövlig utgång följt av total förvirring på stigarna. Till slut drog jag vidare på kompass utan att ha riktigt koll på var jag var. Så här efteråt fattar jag att jag drog genom det stora gula området av kärret. Rätt tunglöpt där får man säga. Inte särskilt listigt att inte fatta var jag var! Straffades med parallellfel. Trodde att jag var längre till vänster och tyckte att jag hade full koll mot kontrollen. Ingen pöbel i sikte, men väl ett par damer. Landade alltså alltför långt höger om kontrollen och sprang både fram och tillbaka innan jag kom rätt. Bomtid 4:30 enligt Winsplits. En ren katastrof i ett Milalopp. Tappade 20 dyrköpta placeringar från 29:e till 49:e.
9. Massor av folk före nu. Sprang med minimal kartkontakt. Fick syn på Grafström och sedan på brorsan. Dessvärre var pöbeln klart förvirrad vid det här laget och på grund av dålig egen koll sprang jag fel till ett kärr i vänstra ringkanten. Rättade till ganska snabbt ändå och stämplade precis efter Magnus som var offensiv ner till kontrollen.
10. Gick om när Magnus tvekade, försökte hålla fart och välja bra microvägval. Funkade fint.
11. Några gubbar före. Plockade någon placering. Magnus precis efter.
12. Tänkte vänstervägval ut till stigen, men valde att hänga på tre gubbar lätt höger till grusplan och vägöggla. Bra tempo, tittade inte bakåt och vet inte om Magnus hängde på, men antog det. Farligt blev det när jag dödsföraktat hoppade över fallet träd och skreva utan riktig koll på landningsplatsen. Försökte hålla tempo på vägen, men ingen speed precis. Tittade inte bakåt, antog att Magnus var där och skulle komma ångande. In i skogen efter gubbe och kvinna från Lidingö. Följde dem till kontrollen.
13. Fortsatte efter Lidingögubben, vilket inte var helt bra för vi drog för högt åt vänster. Många lampor i skogen på bred front. Verkade som att det var få som spikade kontrollen. Vi insåg båda att vi måste vika ner ungefär samtidigt. Jag var efter till kontrollen.
14. Kämpade på och plockade ett par placeringar.
15. Tog ytterligare ett par gubbar i spurten.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night 1 (2014-11-09) Mila by Night 1 (2014-11-09)