Novembertävlingarna medel (2014-11-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba
Arrangör: Tullinge
Distans: H40 Medel
Sträcka: 4,0 km
Sträcka: 4.71 km
Tid: 38:29
Kanske livets sista H40! Ett bedrövligt infall på andra kontrollen. I övrigt bra koll! Bra lopp!
1. Lite tur såg jag precis innan jag tog kartan att startpunkten var precis efter startfållan. Annars hade jag lätt kunna dra förbi densamma innan jag hittat trinageln på kartan och sedan efter några hundra meter undrat var i hela friden den befann sig. Nu kunde jag vika upp och få en hyfsad start.
2. Drog ner till stora stigen och upp i passet på nästa höjd. Förbi det gröna och upp på höglandet. Inte orolig trots att jag mest bara rört mig i någrlunda god riktning utan jättekoll på kartan. Hade nog kunna ordnat sig rätt bra, men jag lät mig luras av en höjdkurva och en liten höjd som jag inte såg på kartan på grund av strecket mellan kontroll 10 och 11. Försökte förtså var jag var och kom till den helt felaktiga slutsatsen att jag på något sätt dragit kraftigt höger. Parallellfelet ett faktum. Försiktigt tog jag mig upp på en höjd, hittade en kontroll (min 10:ende fast det fattade jag inte då). Utan koll letade jag mig tillbaka och det var mer tur än skicklighet att jag kom rätt.
3. Bestämde mig för att undvika det gröna. Lite trassligt nerför, sen tänkte jag springa fram till beståndsgränsen, men tappade modet och drog över tidigare. Funkade rätt fint.
4. Ingen vidare riktning men jag läste in mig i farten.
5. Förlängde med kärret. Kanske lite mer än avsett.
6. Noggrann!
7. Bra koll!
8. Prydligt!
9. Tänkte att jag skulle pricka gula höjden i slutet på det gröna. Hyfsat! Enkelt därifrån.
10. Bra koll på höjderna. Först när jag stämplade insåg jag att jag redan varit vid kontrollen.
11. Rätt bra koll.
12. Ögonen fastnade på stigen genom det gröna. Trassligt ner första biten, sedan nöjd med hur jag prickade stigkorset. I det gröna hörde jag någon som kom närmare för varje steg. Upp tills tigkorset gick ravinendräkten om. Fattade inte att det var Hörnfeldt förrän efter mållinjen. Han sprang runt höger, jag vek vänster mot stigen. Tycker att mitt vägval borde ha varit kvickare, men jag var elva sekunder efter till kontrollen. Kanske tvekade jag mer eller så rörde jag mig helt enkelt långsammare.
13. Drog på linjen och fick kontakt i slutet. Sex sekunder efter.
14. Hittade en lite genare och bättre väg uppför (vänster om ett liggande träd). Var först upp på toppen, men vi kom samtidigt till kontrollen och jag stämplade efter.
15. Satte fart direkt. Blev en ormliknande löpväg först för att hitta löpbarhet och sedan för att jag inte kunde låta bli att kika på en kontroll som jag såg i ögonvrån. Stämplade tre sekunder före.
16. Ville komma först i mål så jag trotsade halkan nerför och sprang så fort jag vågade och orkade, samtidigt lite orolig för att inte pricka sista. Lyckades behålla avståndet.
17. Skickade på allt jag hade och belönades med att vinna min allra sista sträcktid i H40!
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna medel (2014-11-08) Novembertävlingarna medel (2014-11-08)