Ungdomsseriefinalen (2014-10-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Österåker
Arrangör: Solna
Distans: ÖM8
Sträcka: 4,6km
Sträcka: 5.22 km
Tid: 39:24
Medveten om att det är en ungdomstävling och att de öppna banorna naturligtvis inte är i fokus för arrangemanget. Medveten även att andra kan tycka att prioritet för en öppen bana är att man kan dra iväg när man vill. Själv tycker jag att man ändå borde ha rätt till att få en egen startminut när man pröjsar en hundralapp. Den tanken låg och irriterade mig under hela loppet. Fel mentalt fokus förstås, borde helhjärtat ha glatt mig åt stafettträning. Försökte, men lyckades inte fullt ut. Loppet dock mer än godkänt. Hyfsad fart, inga bommar enligt Winsplits.
1. Tvärt höger på stigen vid startpunkten. Vek av från stigen direkt för att gå på linjen. Koll på öppna kärret halvvägs. Komfortabel kontroll på det hela taget. Stämplade strax efter en ravinare som startade före och kom från höger (antagligen stigvägval).
2. Parallellt med ravinaren hela vägen. Kort kartläsningsstopp innan ringen och lite tvek på slutet. Fredrik dök upp från höger. Stämplade efter ravinaren, före brorsan.
3. I konkurrensen gick fart före riktning. Inte helt listigt. Viste var jag gick upp på kontrollhöjden, men lockades vänster av att jag såg brorsan någon höjdkurva nedandför. En blick på kartan och jag kunde korrigera rätt. Stämplade precis före ravinen.
4. Rätt bra framåt slutet. Men kanske hade det gått lite för fort så här långt. Var tvungen att stanna upp och orientera mig. Efter Ravinen igen.
5. Rätt bra. Skaffade mig liten lucka.
6. Bestämde mig (lite trött) för att runda höjden. Svor sedan åt detta beslut eftersom en snygg båge för mig alltid utgör en risk. Hade tänkt mig en snävare väg på slutet väster om hjälphöjden med brant nedanför. Klumpigt sprang jag till fel punkthöjd i ringen. Ravinen därför nästan ikapp.
7. Begrep mig inte på den märkliga gulgröna färgen. Fört i mål såg jag att det var ”graov” botten mot grön bakgrund. Tror inte att något sådant finns i kartnormen. Spelade mig ingen större roll. Satsade på kort väg till vägen för sidledsförflyttning. Gled lite för långt åt vänster. Andra halvan av kontrollen kunde ha genomförts rakare. Knepigt sedan på väg in i ringen att mappa natur och karta. Lyckades inte riktgit nyckla upp det. Fick bli ett inläsningsstopp som dessbättre lyckades.
8. Dåligt fokus att inte springa direkt till kontrollens punkthöjd. Onödiga sekunder.
9. Stresad utgångsriktning, men det blev inte så tokigt att komma till stigen.
10. Upp på höjden, enkelt! Dessutom en gubbe före inom synhåll.
11. Knaprade in på löparen före.
12. Gick om och skickade på rätt bra på upploppet.
Visa kommentarer (0)
 
Ungdomsseriefinalen (2014-10-05) Ungdomsseriefinalen (2014-10-05)