Hellas Medel (2014-09-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbäcken
Arrangör: Hellas
Distans: H40 Medel
Sträcka: 4,1 km
Sträcka: 4.13 km
Tid: 38:17
Förra veckans broms i kroppen var dessbättre borta. Fast lika bortblåst var den förvånande löpform som infann sig i augusti. Blev ganska fort riktigt trött. Slutsatsen får bli att dagens fadäser var kondisrelaterade. Orkade helt enkelt inte att hålla fokus och orientera hela vägen. Ingen före i resultatlistan hade lika mycket bomtid. Men aööt var inte dåligt. Helgens segling till exempel blev alldeles strålande! Kanonväder och friska vindar!
1. Kändes enklast att börja på stigen. God koll med viss försiktighet hela vägen från stigkorset.
2. Sydsydväst förbi branten, snedförfflyttning på stigen tills den kröte efter dikesövergången. Över gula höjden och hyfsat rakt på kontrollen. Inte så pjåkigt.
3. Medveten säkerhetsåtgärd upp på höjden efter stig-dike-stig. Måste kanske klassas som en onödig höjdkurva. Bra koll resten av vägen!
4. Bra koll, det röda på kurvan tror jag inte var tvek utan något trassel i naturen. Minns inte riktigt.
5. Bra koll, mer kartläsning en kompass.
6. Funderade lite trött på att runda längs med surdraget för att spra höjd. Bestämde mig för att det var säkrare rakt på via röset med koll på sankmarkerna. Det funkade!
7. Hmmm, här kunde kompassen ha fått vara aktivare. Försökte läsa vilket minst sagt blev vingligt. Winsplits markerar bomtid på 30 sekunder.
8. Helt OK!
9. Här begär tröttheten tribut! Halvvägs har jag full koll, men när jag tagit mig upp för höjdkurvorna är historien borta och jag ställs plötsligt för dilemmat vilken sida av höjden under linjen jag befinner mig på. Försöker avgöra med hjälp av sankmarker framöver , men kommer till fel slutsats. När hyyget öppnar sig en bit framför mig inser jag attjag är illa ute. Ingen bra räddning. Mer än två minuter.
10. Inte sällan leder en bom till nästa. Lite stressad utan plan för kontrolltagningen bestämmer jag mig helt felaktigt för att det viktiga och korrekta beslutet är att undvika hygget. Lite mnärkligt tyckerjag inte att jag är i kanten på hygget någon gång. Däremot tycker jag att jag ser de gröna fläckarna. Kort kan man nog säga att kontrollen i det här lääget av loppet från det håll jag valde att springa helt enkelt blev för svår för mig. Mer än fem minuter för svår!
11. Inte så dåligt, men i stället för att klafsa över sista kärret med gröna streck hade en tvärförflyttning på stigen varit både lite snabbare och lite säkrare.
12. Över höjden, ner på stigen och rakt på. Bra!
13. På väg rakt mot kontrollen men så dyker tanken upp om jag är vänster eller häger om höjden. I stället för att utvärdera hela kartbilden eller alternativt lita på min riktning så ser jag bara stenen på kartan. Eftersom jag inte ser någon motsvarande sten i naturen drar jag tokig slutsats att jag inte är där jag borde. Följaktligen springe jag upp på fel höjd. Kostar 20 sek.
14. Märklig utgångsriktning som jag fick rätta till.
15. Kanske onädigt noggrann. Ville vara säker på att komma rätt ner i Svartbäcken.
16. Litet kompasstvek faktiskt.
Visa kommentarer (0)
 
Hellas Medel (2014-09-27) Hellas Medel (2014-09-27)