Skärgårdsmedeln (2014-09-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rindö
Arrangör: Waxholm
Distans: H40
Sträcka: 4,0km
Sträcka: 5.14 km
Tid: 47:03
Trodde bara att jag var lite snuvig i näsan, men kände redan på vägen till start att jag inte var helt kurant. Hoppades dock att det skulle släppa vid startpunkten. Det gjorde det inte och det tråkiga är att även orienteringen blir lidande. Sammanfattningsvis ingenfart och dåligt arbete med akrta och kompass.
1. Börjar väl helt ok och checkar av dubbelstenarna. Då plötsligt noterar jag höjdkurvorna och drar slutsatsen att jag måste uppåt. Därav den riktigt mräkliga kroken. Intressant kartritning skulle man kunna uttrycka det. Ekvidistans 5m, men konsekvent över hela kartan hjälpkurvor så at ekvidistansen i praktiken blir 2,5m. Kan inte tolka det på annat sätt än att hjälpkurvorna egentligen ör vanliga höjdkurvor och alltså inte särskilt anmärkningsvärda i naturen.
2. Lyckas inte nyckla ut karttecknet (borde kanske ha listats som lokalt tecken? Brantstrecken följer hu inte höjdkurvan.) och inte heller kontrollplanceringen. Tar mig med besvär til utsidan innan jag inser att jag skall in.
3. Säkert, rakt och bra, med god kartkoll.
4. Bortsett från den klantiga kroken i ringen teoretiskt rätt bra. Men det var svårframkomligt på andra sidan vägen. Hade man vetat det hade vänstervägval med avslutning parallellt med kraftledningen varit att föredra.
5. Men herregud! Tveksamheten slår till och jag kan inte riktigt förstå valet jag gjorde.
6. Bågade med avsikt.
7. Märkligt, på väg rätt, ser första brantformationen till höger men tolkar den som att det måste vara den andra.
8. Äsch nytt litet misstagen i av´centrum av ringen.
9. Mycket mrklig utgång, sedan ok.
10. Bedrövligt dålig i ringen. Fanns ju att läsa på.
11. Ok
12. Ok
13. Ok
14. Begriper inte hur jag kom snett. Men väl i ringkanten är det naturen som förvirrar. Massa stenar från halvstora till några som åtminstone inte vara sjölvklara att de inte skulle vara utsatta. Trodde därför att jag var i det småprickade, men det var jag inte. Det va rett fält med mindre stenar.
15. Ok
16. Dagens dråplighet. Trött tror jag att jag just har stämplat 17. Springer ner på vägen. Reflekterar inte över att den är större och tydligare än den borde. Däremot har jag svårt att förklara bort fältet som breder ut sig. Tar obegripligt lång tid innan jag fattar vad jag har gjort. Tillbaka upp och vid nya försöket är inte kontrollen något problem.
17. Ok
18. Konkurrent kommer ikapp. Bedömmer att han rör sig i ett någorlunda behagligt tempo. Försöker hänga på, borde inte ha varit något som helst problem, men idag gick det inte alls. Fick ändå hjälp till kontrollen.
19. Ok
20. Ok
21. Riktigt dålig kartläsning, men det gick utmärkt att ta sig ner för branten i hörnet. Orättvist.
22. Ok
23. OK
24. Ingen spurt
Visa kommentarer (0)
 
Skärgårdsmedeln (2014-09-21) Skärgårdsmedeln (2014-09-21)