För-SM Hemfosa (2014-08-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hemfosa
Arrangör: Skarpnäck/Tullinge
Distans: H40 Medel
Sträcka: 4,4 km
Sträcka: 5.17 km
Tid: 43:15
Inte samma fart och fokus som i söndags (kanske på grund av sömnskuld). Därför en besvikelse, men långt ifrån katastrofalt. Hade behövt jobba bättre med kompass och riktning.
1. Börjar bra på linjen, sedan springer jag uppenbart utan kompass. Räddas av sankmarken och kan köra en liten tvärförflyttning på snitslade stigen. Springer i kanten på kärret innan ringen och vet att riktningen är exakt. Ser branten framöver men inte kontrollen på håll. Obegripligt slår osäkerheten till och jag gör en helt omotiverad utflykt. Kostade en dryg minut, nästan en och en halv.
2. Stressad av misstaget kommer följdbommen som ett brev på posten. Slarvig riktning, obefintlig läsning av höjdkurvorna. Ungufär lika stort tapp som på ettan.
3. Otillfredställande riktningsavvikelse även om det gick hyfsat att korrigera.
4. Helt ok, med i matchen.
5. Ok!
6. I något skede fokuserar jag på fel ring, 9:an, men den hade jag ju inte träffat. Kom på misstaget innan jag var framme och bestämde mig för att ta mig upp på höjden. Trodde att jag var högre upp och blev när jah närmade mig orolig för att jag skulle gå förbi ovanför vilket händer mig rätt ofta när det är sluttningskontroller. Självklart gled jag då istället för långt ner så att det blev en tidskrävande krok på en minut.
7. Såg kontrollen från långt håll.
8. Onödigt tveksma i ringen. Hade ju full koll.
9. Dålig kontrolltagning. Kostade.
10. Bristfällig rinktningshantering. Riktigt tveksam tills jag gick in ringen då jag plötsligt orienterade så bestämt som man skall.
11. Försökte haka på en annan gubbe. Avslutningen från förbjudna området riktigt dålig, helt utan kompass.
12. Tveksamt på väg in i ringen.
13. Helt ok.
14. Lockelsen att säkra genom att ha direktkontakt med fältet blev för stor. Hade kunnat spara tid med rakare väg.
15. Trivial.
Visa kommentarer (0)
 
För-SM Hemfosa (2014-08-30) För-SM Hemfosa (2014-08-30)