Attunda Lång (2014-08-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hansta, Järvafältet
Arrangör: Attunda
Distans: Lång
Sträcka: 8,1km
Sträcka: 9.75 km
Tid: 72:20
Bra lopp, om man bara blundar för den upprörande sjunde kontrollen! På tävlingskartan låg ringarna kant i kant. Så jag skulle nästan exakt 100 meter. Det tog mig sex frustrerande minuter att klara. Aaaaaaarrggghhhhhh!
1. Börjar kontrollerat. Rakt på. Kanske lite för försiktigt.
2. Inte raka spåret och tvekan på väg in i ringen, men inga problem.
3. Misstänker att det hade varit bättre att trassla sig fram till sdn västra korridoren genom de förbjudna markerna. Men min väg blev mer spännande. Var tvungen att dra rakt igenom en boskapshjord. I PM stod det att de djuren var folkvana och det stämde turligt nog.
4. Fattar inte hur jag kunde komma snett sista biten. Tyckte att jag var noggrann. Ingen bra räddning heller. Fast tidsförlusten stannade på en dryg minut. Sånt som händer.
5. Helt ok, även om riktningsarbetet lämnade lite mer att önska.
6. Rätt bra!
7. Å så kommer det. Stannar för kort och bara förundras över hur det som såg så enkelt ut på kartan kan vara så svårt i verkligheten. Får inte grepp om vilka höjdkurvor som är signifikanta. Lyckas inte få till någon plan för inläsning. Hittar ett par stenar, men har redan tidigare under loppet konstaterat att stenar inte går att använda för inläsning på den här kartan. Paniken sipprar fram och jag undrar om jag någonsin skall hitta rätt. Funderar på att ta mig tillbaka till sexan för att börja om, men det faller på att jag inte är säker på att hitta tillbaka (hehe).
8. Gravt stressad misslyckas jag med att göra en ordentlig vägvalsutvärdering på banans långsträcka. Hur fel är inte det. Blev höger. Tror vänster hade varit lite bättre. Det var trassligt mellan det gröna och hagen innan vätskan. Lilla böjen på slutet i ringen var inte så bra. Borde ha kunnat gå rakt på från stenen.
9. Asså om man skall ha en grop får man inte släppa fokus. Kostade en minut. Skärmen såg man först när man stod på gropens kant. Egentligen gillar jag det ur orienteringsperspektivet, men ur tävlingsperspektiv är det fel. Sådan slumpmässig fördel om man råkar se någon som stämplar jämgfört med att hitta kontrollen själv.
10. Minns inte riktigt om jag medvetet sökte kontakt med vattnet. Kanske inte jättedumt i sådana fall.
11. Ok
12. Tänkte först ta en vid vänstersväng, men ändrade mig för att få vattnet som tydlig avstämning. Sedan branterna och rakt på!
13. Höll på att gå snett, upptäckte det och ordane biffen.
14. Bra!
15. Bra!
16. Helt ok!
17. Usel utgång in i det riktigt trassliga gröna! Följde två medtävlare. Fredrik Nilsson och någon annan. Rätt hade förstås varit att bara stega ut till stigen. Avslutningen betydligt bättre.
18. Helt ok!
Visa kommentarer (0)
 
Attunda Lång (2014-08-23) Attunda Lång (2014-08-23)