Oppsättralången (2014-08-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Höjden
Arrangör: Söders
Distans: Lång
Sträcka: 7,3km
Sträcka: 9.76 km
Tid: 91:12
Aaaaaarghhhhh! Det här var precis inte vad mitt självförtroende behövde. Precis tvärtom faktiskt! Obegripligt dåligt ända tills jag fick upp kurvan och kunde förklara för mig själv vad som hänt. Bra! Dagen behöver inte påverka självförtroendet, åtminstone inte negativt. Råkade bara ha lite olägligt oflyt, otur och oflax i ett och samma lopp. Ingen skada skedd!
1. Kanske inte optimalt, men helt ok fram till ringen. Väl där slog osäkerheten till kostade en minut att dra ner till vägen och runda upp igen.
2. Inget att bråka om.
3. Lite trasslig terräng som kanske hade kunnat undvikas. Men inte så mycket att bråka om heller.
4. Förvåningen slår till med stor kraft när jag passerar sista krönet och bara skall ner att stämpla. Ingen kontroll???? Ser nu att jag läst en höjdkurva fel. Trodde att sankmarken inte låg en trappa upp. Tog mig fyra minuter. Osis!
5. Stressad drar jag iväg lite för kvickt inte utan kompass, men med felaktig sådan. Blä!
6. Asså, det här vet jag inte riktigt hur jag skall förklara bort…
7. Här blev jag lurad uppå läktaren. Att kalla det där för en punkthöjd är som att kalla Peterskyrkan för ett kapell. Har ju egentligen bestämt mig för att inte klaga på kartor och sånt, men den kontrollpunkten var inget vidare. Sex och en halv minut hade jag lätt kunnat kapa.
8. I det här läget har jag bara vätska i tankarna. Utan att tänka på vägval drar jag på linjen mot vätskekontrollen. Tomt! Inte spår av en endaste liten mugg. Blir inte lite osäker på om jag sprungit till fel stig förstås. Men beslutar mig blixtsnabbt både för stigvägval höger och att då ta nästa vätskekontroll i stället. Tomt där också! Ähmenvaf! Bara för att man startar sent och springer som en klåpare är det väl lite elakt att bli nekad vätska. Lovar att jag hade behövt det mer än de flesta. Orienteringsmässigt kan man väl faktiskt påstå att det är lite lite orättvist också att det inte finns spår av den service som är utmärkt på kartan. Ger ju faktiskt en viss liten konfirmation att man är rätt även om det inte var särskilt svårt i det här fallet. Tycker att jag kutar på rätt bra på stigen och avslutar kontrollerat.
9. Prydligt!
10. Bra med god kontroll till strax innan ringen . Väl där upplever jag hela världen grön. Kan dock inte förklara varför det resulterar i mitt beteende. Osmak!
11. Hade inte planen att avvika från linjen åt vänster. Men jag letade mig fram ok ändå.
12. Bra!
13. In i ringen ser jag en kontroll i stigkorset upp till höger. Idiotiskt att springa dit.
Visa kommentarer (5)
 
Oppsättralången (2014-08-17) Oppsättralången (2014-08-17)