Stigfinnarcup (2014-08-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby
Arrangör: Stigfinnarna
Distans: Masstart
Sträcka: 7,4 km
Sträcka: 9.4 km
Tid: 84:11
Uppenbart sämsta orienterareren i H40 eftersom jag hade mest bomtid i startfältet. Verkligen ingen kväll att skryta med. Ändå riktigt, riktigt nöjd! Har rent fysiskt inte kunnat springa på det här sättet sedan förra våren. Kontrasten mellan augusti 2014 och 2013 skulle kunna illustreras av rätt tät samling höjdkurvor...
Lite märkligt dock med någon form av någon islossning för det kan knappast bero på överdos av träning. Måhända var det rent lycka för kroppen att plötsligt få chansen att röra sig i behaglig temperatur.

40. Till skillnad från många andra i startfältet hade jag inte tagit ut riktning till ettan i god tid innan startskottet. Eventuellt hade historien och resultatlistan sett annorlunda ut annars. Jag började lite tveksamt i lite lusig riktning och när jag hade svängt in var jag redan långt efter. Såg svansen och försökte komma i kapp och samtidigt ha lite koll. Misslyckades med båda delarna. På väg hyfsat rätt när det plötsligt var folk åt alla möjliga håll, både vänster och höger. Uppenbar brist på självförtroende gjorde att jag stannade upp och sedan var jag rökt. Stressad hjärna, stressad teori. Till slut letade jag mig rätt. Vid det laget helt ensam i skogen. Bomtid ca 4 minuter.

46. Något uppgiven en hyfsad kontroll. Drog ner tempot halvvägs och på slutet för att säkra.

41. Helt ok! Lite lustigt att så här tidigt i loppet att vara totalt solo. Men när jag närmade mig ringen så såg jag faktisk en annan löpare. En H45:a precis lika allena. Brorsan förstås!

40. Undermålig riktning!

39. Äsch! Knappt halvvägs började hjärnan tänka på något helt annat än orientering. Fick därför långsamt trassla mig fram andra halvan.

45. Började bra med god koll. Sedan ett obegripligt hjärnsläpp.

40. Återigen dålig riktning. Kunde läsa in mig och böja in i en vid sväng mot kontrollen.

32. Verkar som att det framförallt var kompassjobbet som inte funkade under kvällen! Kombination med en livlig fantasi som både lyckas pressa in vilken verklighet i vilken kartbild som helst och dessutom med ojämna mellanrum kan fladdra iväg åt alla möjliga håll är ingen höjdare. Trodde att jag sprang hyfsat på linjen och blev väldigt förvånad när inte kartan stämde. Var på väg att rädda när jag plötsligt tyckte att jag kände igen mig från mina irrfärder mot 39:an tidigare. Blixtsnabbt en ny teori som det tog flera minuter att bli av med.

31. Inte så bra, men jämfört med tidigare katastrofer inget att bråka om.

40. Inget vidare vägval. Inget vidare genomförande.

48. Sökte kontakt med Ormputten för säkerhets skull. Sträckan totalt sett onödigt långt från linjen förstås, men helt ok.

38. Grava problem med riktningen flera gånger om.

44. Bra fart! Två man stämplade före, varav en jag gissade hörde till H40. Dessutom hade jag skymtat en gubbe lite bakom. Helt fel började jag tänka på resultatlistan. Men det var skönt för förvånad kände jag mig stark, så stark att jag räknade med att i mål ha två man efter mig i resultatlistan. Sådant övermod brukar normalt straffa sig…

43. Följde min konkurrent över de båda kärren, gick sedan om och lite mer höger tror jag. Gled lite för högt men räddades av branten åt öster och kunde hyfsat smidigt glida vänster och stämpla. Ingen konkurrent i sikte och jag var tämligen säker på att jag hade de två förmodade H40:orna bakom.

37. Vägval utanför kartan brukar inte vara någon bra idé, men här kändes vägen lockande. Fast jag kunde ju ha tagit mig till den betydligt bättre. Hög fart med sjysst steglängd på vägen, förvånad dock att orienterare när de väl satt sig i bilen hem inte visar större hänsyn till medtävlare som ännu inte fullföljt loppet.
Visa kommentarer (0)
 
Stigfinnarcup (2014-08-12) Stigfinnarcup (2014-08-12)