Sommarserien (2014-06-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Årsta
Arrangör: Centrum
Distans: Öppen, bana B
Sträcka: 5,4km
Sträcka: 6.63 km
Tid: 51:19
Ojojoj så trött man kan bli. Knappt styrfart andra halvan. Flax att få kontakt med Fredrik så att jag blev tvungen att stappla på något på slutet. Orienteringsförmågan som vanligt i år en besvikelse. Suck!
1. Fuskade lite innan start vilket rättvis nog straffade sig. När jag letade efter startpunkten på kartan kunde jag inte låta bli att notera att det inte fanns någon möjlighet att komma fram kort väg till vänster vilket annars kändes som den naturliga riktningen. Bestämde mig därför redan innan startstämpling att gå höger. Genomförde väl det någorlunda ok även det hade varit bättre att inte göra den lilla skogsutflykten på andra sidan det förbjudna. Straffet var att det ju visst fanns tvås staketöppningar vid fotbollsplanen. Snudd på omöjligt att läsa på kartan, men stigsluten gav ju rätt tydliga ledtrådar.
2. Äsch, underskattning. Tänkte att det bara var att springa till hörnet av det gula och ta två steg till. Fast det gula var inte så tydligt i sin utbredning och jag kom snett En hel minut försvann och redan det kändes det som ett förlorat lopp i det läget.
3. Ok
4. Men hallå, varför har man kompass? Riktigt dåligt!
5. Ok
6. Ok, lite osäkert i ringen.
7. Ok
8. Alltför lättpåverkad. Mötte en kvinna som frågade var TC låg. Rubbade mina cirklar totalt. Kan inte riktigt förklara hur det blev som det blev, men plötsligt stod jag ovanför branterna på fel ställe och min vana trogen saknade jag helt förmåga att läsa in mig. Hur kan det vara så svårt? Toppat med bristande beslutsförmåga tog det låååång tid innan jag till slut tog mig ner till strandvägen och därifrån bestämde mig för att gå åt rätt håll. 4 minuters bom säger Winsplits. Rätt hade varit att direkt springa ner mot vattnet och enkelt ta kontrollen nerifrån. Då hade jag sluppit den onda kvinnan som frågade efter vägen också.
9. Obegripligt jobbigt att gå uppför alla höjdkurvorna. Riktigt, riktigt tungt. Känslan var att tiden rann iväg ordentligt, men enligt winsplits hade jag näst bästa sträcktid. Helt obegripligt! Men kanske var det så att jag ändå inte tog det lugnt nog och att jag fick lida av det resten av varvet.
10. Höger kändes självklart, men jag tror så här efteråt att vänster hade varit minst lika snabbt.
11. Försiktigt, ängsligt.
12. Såg kontrollen på håll.
13. Vägvalet kändes naturligt, nöjd med genomförandet, men inte med farten! Orkade inte!
14. Ojoj så trött!
15. Borde ha gått nära linjen. Sökte asfalt, tog fel väg, insåg det och hade sedan svårt i skogen. Kändes som att det var långt till kontrollen.
16. Inte mycket att säga om. Förvånad mötte jag Fredrik när jag gick in i ringen.
17. En gubbe emellan. Skymtade Fredrik och kunde med den ledningen närma mig något trots att jag helt saknade kräm. Utan sporren hade det gått betydligt långsammare. Stämplade
18. Försökte hänga på Fredrik och närmade mig först. Inte hundra koll på kartan. Hade egentligen en idé att ta kontrollen från höger. På slutet orkade jag inte hålla Fredriks tempo och avståndet växte igen.
19. Förvånad såg jag Fredrik dra snett på fel sida dansbanan, upp mot höjden till vänster. Kanske dagens mest positiva att jag trots total utmattning ändå orkade orientera rätt. Fredrik hann dock vända tillbaka men missade SI-enheten och lät mig stämpla först.


Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2014-06-24) Sommarserien (2014-06-24)