Tiomilarepet (2014-04-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren Källbrink
Arrangör: Älvsjö/Örby - Stigfinnarna
Distans: Tvåmannastafett, sträcka 2 mörker
Sträcka: 7,1km
Sträcka: 8.85 km
Tid: 73:01
Fall framåt, godkänd och jag sprang inte till fel ring en enda gång. Ingen kanontid precis och en del taffligheter, men ändå inte alltför illa. Hamnade utifrån banläggningen i något slags finna-stig-läge. Inte det allra roligaste, men bra övning särskilt som området bjuder en mängd mindre stigar som inte är utritade. Å som vanligt lyckas jag hitta ett skyll, trots att jag gång på gång bestämmer mig för att gilla kartan som den är och banan som den är lagd.
1. Nästan ljust, men lampan behövdes ändå direkt för kartläsningens skull. Just den biten kändes nästan lite klurigare i skymningsläget. Är det så? Rätt bra, försiktig start. Bara för att dubbelkolla Sjögrens felstämplingsstory kilade jag förbi 31 och kolalde kodsiffran fast jag visste att jag inte var framme.
2. Inte bra. Inget vägval och ingen plan från början. Stig vänster hela vägen hade varit rätt! I stället började jag på linjen, kom på att jag skulle runda lite grönrasterad höjd och sedan att jag skulle runda nästa åt andra hållet. S-kurvor brukar inte vara smarta! Sedan på väg i sluttningen med hyfsad koll hamnade jag på en i mina ögon rätt tydlig stig. Förvirrade mig, men jag klarade inte av att bortse från den. Följde den ner till den större stigen och började åt rätt håll. Fick sedan ågren att den icke kartlagda stigen var den vid kontrollen. Vände tillbaka för att dubbelkolla. Den här kontrollen borde jag ha klarat på 3 minuter, dvs halva tiden!
3. Rätt bra, men kunde ha sprungit betydligt genare, kanske via gula fläcken med jakttornet. Ursprungsplanen var dock stig hela vägen, innan det kändes för långt.
4. Ingen höjdaravslutning precis. Det tråkiga är att jag såg reflexen tidigt, men dämde bort den som för långt ner. Kanske för att jag inte lyckades hålla mig på stigen för ingången.
5. Svårt att klaga på något. Valde avsiktligt den längre av asfaltsvägarna för att jag bedömde att det gav bättre ingång.
6. Bra!
7. Ok, dags för skyllet! Här tycker jag faktiskt att jag har lite otur. Banans minst distinkta kontrollpunkt kombinerad med sly och enligt min upplevelse ett tydligt trendbrott i banan avseende reflexens synlighet. Jag går rakt emot den och kan inte vara mer än tio meter ifrån. Inte jättedåligt i mörkret kan jag tycka, men det kostade 4 minuter att inte få något litet reflexblänk.
8. Svårare att skylla bort sig här. Riktigt dålig riktning. Händer alltför ofta när jag springer mot en stig eller liknande. Tanken var att jag skulle följa linjen. När jag kommer fram till stigkorset tror jag först att jag är där jag är (märkligt vore väl annars). Men kollar ändå alternativ förklaring och hittar stigkorset 200 m söderut på kartan. I det ögonblicket blir denna teori min sanning vilket förklarar den minst sagt märkliga avslutningen.
9. Kanske rätt att ta en lätt omväg för stigen i mörkret. Inte för fart, men för säkerhet.
10. Äsch igen, vet att jag går upp i gröna sänkan (inte optimalt fartmässigt). Menväl uppe blir jag ändå väldigt osäker. Tar det riktigt långsamt och bestämmer mig för att dra mig ut mot kraftledningen för att ta nya tag om jag inte skulle ha turen att få ett blänk. Det fick jag inte. Tid bort.
11. Godkänt!
12. Godkänt!
13. Asså när jag går ut på asfalten är det en redig asfaltsrunda där! En sådan uppenbar missöverensstämmelse mellan karta och verklighet är svår att bortse ifrån. Höll på att klappa ihop av förvirring. Kostade en sträckseger.
14. Inget misstag trots nervositeten att bränna sista.

Visa kommentarer (0)
 
Tiomilarepet (2014-04-23) Tiomilarepet (2014-04-23)