Stigtomtakavlen (2014-04-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Björken
Arrangör: OK Hällen
Distans: ÖM8
Sträcka: 5km
Sträcka: 5.97 km
Tid: 52:01
Ajaj, ingen vidare dag på jobbet rent prestationsmässigt. Men riktigt fin orienteringsskog, omväxlande och kul! Orken räckte dock inte heller i dag till ett bra lopp. Stirrig till ettan och så ett par ofokuserade perioder som genast straffade sig med rejäl bomtid. Märkligt att jag inte klarar att hålla fokus uppe en timme trots syrebrist och fysisk trötthet. Fick rejält med pisk av Egil, fast lite kul lyckades jag hetsa honom i skogen ett par gånger genom att vara på fel ställe, vilket gjorde att han trodde att jag var i kapp. Det var jag inte.
1. Planen solklar: direkt höger vid startpunkten, otydliga stigen, gula höjden, raddan med stenar och sedan på limpan in till gropen med full koll. Men verkligheten satte käppar i hjulet redan vid startpunkten. Till höger var det bara ogästvänligt trassel, vilket åtminstone inte jag klarade att förutse. Jag fortsatte framåt men var någorlunda på rätt väg trots att dikena förvirrade mig. Men sedan när jag utan minsta avståndskänsla misslyckas med riktningen och kommer till vita höjden kopplar jag den i ren och skär optimism till planens gula höjd och bommen blir ett faktum. 3 minuter bort.
2. Inte jättetokigt. Kunde ha tjänat några meter genom att gå rakare i inledningen. Bra kontakt med kärret. Rundningen av det gröna på slutet var fullt medveten och hyfsat genomförd. Tror dock inte att det var rätt. Hade varit snabbare att gå mer rakt på.
3. Helt ok.
4. Helt ok, men antagligen borde man ha gått något vänster om linjen, trots den extra höjden för att slippa stentrasslet norr om 3:ans ring.
5. Inget att bråka om, hyfsat flyt i flera kontroller.
6. Rätt bra.
7. Tveksamt men godkänt.
8. Cirkus! Utgången rätt, men sedan skulle jag ha sprungit parallellt med linjen i stället för att fortsätta i samma riktning. Fattade inte att jag drog rakt genom det lilla förbjudna området, trodde att jag var längre åt öster. I backen upp efter sankmarken blev det jobbigt och när jag nästa gång kikade på kartan hade hjärnan packat ihop. Siktade nu mot 9:an och baklänges ifrån det skaffade jag mig en helt ny teori om var jag var. Märkligt nog fick jag ingenting att stämma. Plötsligt kommer Egil ångande från öster, antagligen lite stressade eftersom jag startade ett par minuter efter. Tror att även han har vimsat men att han nu är på väg mot 9:an, vilket visserligen stämde, men inte med min uppgift. Dessutom var han lite snett tror jag. Följde efter lite halvhjärtat men lyckades inte skaffa mig koll nu heller. Blev inte bättre av att min hjärna la på en ytterligare nivå och flyttade fokus till 10:ans ring när jag insåg att det var grönt framför mig åt väster. Vilka clownerier! Så småningom insåg jag det misstaget. Fokus först tillbaks 9:an innan jag hittade rätt ring på kartan. Utan självförtroende tog det en bra stund innan jag letade mig rätt. Ca 5 minuter åt skogen.
9. Skärpte till mig och klarade sträckan någorlunda bra.
10. Valde aktivt bort vägalternativet. Fel! Väglöpning till Skyttetorp hade varit rätt! Inte helt tokigt dock fram till stora stigen drygt halvvägs. Såg en kontroll precis innan som jag starkt nog ignorerade eftersom jag visste att jag hade en bra bot kvar. Men stora stigen kom märkligt nog som en komplett överraskning. Värre ändå hittade jag den inte på kartan helt enkelt för att jag i en våg av optimism fick för mig att det inte var så långt kvar till kontrollen. Fick panik och vände tillbaka till kontrollen jag just avfärdat. Då kom Egil ångande igen, kanske ännu mer stressad den här gången av att jag var där före. Han kollade kodsiffran i farten och fortsatte utan att sakta in till vår kontroll 13 som bara låg 20 meter bort. Själv fick jag lugna ner och ta nya tag mot 11:an.
11. Dålig riktning, dålig kontrolltagning. Tog 50 sekunder till stämpling från det att jag bröt ringen.
12. Ok (Hade ju varit där förut)
13. Ok
14. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Stigtomtakavlen (2014-04-18) Stigtomtakavlen (2014-04-18)