Enenracet (2014-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vattenparken, Enköping
Arrangör: Enköpings OK
Distans: Medel (snarare sprint dock) H40
Sträcka: 4,4km
Sträcka: 5.17 km
Tid: 32:27
En riktigt löparbana, sprint på 10.000-del kan man nog beskriva det som. Ändå torskade jag mest i någon mening på orienteringen genom att jag inte hittade skärmarna på kontroll 6 och 11. Sammantaget på de två kontrollerna två minuters bom i centrum av ringarna. Det har man inte råd med.
Bra övning inför sprintsäsongen dock och antagligen bra för att få upp lite tempo i löpningen.
1. Kort till startpunkten, men för en gångs skull hittar jag den omedelbart på kartan och inser direkt att jag måste runt och ta ettan norrifrån, eftersom det är enda vägen upp. Men det blir lite larvigt för min (korrekta) första tanke är att vända tillbaka och springa vänster om strecket. Men jag tycker inte att jag kan springa tillbaka mot starten så jag följer stigen med avsikt att vika vänster så snart det går. Men den tanken infriar jag inte heller. Först är det trassligt och sedan börjar jag fundera på höjdkurvorna utan koll att ekvidistansen bara är 2m. Ingen höjdarstart.
2. Inser att jag måste backa ut från ettan sedan en formalitet.
3. Upp på toppen av pulkabacken, ingen orientering precis, men det var ju jobbigt och tog tid (jag fick förfalla till att gå).
4. Lite tveksamt, borde bara ha bränt på.
5. Bättre.
6. Full koll upp på höjden, men väl där tycker jag att verkligheten är lite klurigare än kartbilden. Lyckas missa kontrollen två gånger om. 40 stressande sekunder åt fanders.
7. Tyckte det var rätt självklart, men hemma med lupp finns det ett några sekunder snabbare vägval vänster om sträcket. Klarade inte jag att upptäcka ”i tävlingsfart”.
8. Upp i bostadsområdet igen var nog rätt. Tog miste i ringen på stora stenen och branten jag skulle ha. Det var en riktigt larvig liten brant vars existens på kartan helt klart kan ifrågasättas. Sidan på stenen var som jag uppfattade både högre, bredare och lodrätare.
9. Kom ihåg att stämpla i tunneln! Hurra!
10. Hade kanske varit ett par sekunder snabbare att ta kontrollen från öster, alltså ta stigen på slutet i stället för asfaltsvägen.
11. Ok
12. Äsch, uppför backen får jag syn på en riktigt stor sten och det stämmer ju med min kontrollpunkt. Viker av för tidigt och blir förvånad när jag rundar utan att sen någon skärm. Men där ligger en till sten bakom, så jag inser att jag skall vidare till nästa. Kommer till kontrollpunkten från väster och kollar sedan de andra tre sidorna utan att finna skärmen. Då inträder hopplösheten och jag har otroligt svårt för att komma upp med en alternativ teori. Inte så konstigt eftersom jag var helt rätt. Skärmusligen satt ändå där den skulle på nordvästra sidan. Fattar inte hur jag kunde missa den. Bomtid 1:07.
13. Tillbaka till tunneln intensivt läsande fortsättningen. Kom ihåg att stämpla även denna gång. Hurra!
14. Löpte på så gott det gick samtidigt som jag klurade och bestämde mig för vägval till 15 och 16.
15. Vände höger, måste ha varit rätt.
16. Fortsatte framåt, vänstervägval. Kunde visserligen reka 17, men det var fel beslut. Hade varit bättre att gå höger. Anledningen till felbeslutet var att jag inte såg det närmare av de två högeralternativen, jag trodde man behövde runda hela sjön. Å andra sidan lite larvigt för skillnaden rör sig bara om några sekunder. Självklart skall inte valet vara självklart, fast om det nästan inte spelar någon roll så spelar det ju nästan ingen roll. Banläggarens dilemma.
17. Försökte öka farten.
18. Helt meningslös kontroll bara för att öka risken att folk krockar på väg in och ut bakom huset.
19. Ökade steglängden.
20. Satsa på att dra om en Långhundring. Det gick bra, men sedan svarade han. Då fick jag lägga in överväxeln och det höll.
Visa kommentarer (0)
 
Enenracet (2014-04-06) Enenracet (2014-04-06)