Nyköpingsorineteringen (2014-03-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Moga
Arrangör: Nyköings OK
Distans: Lång
Sträcka: 7,5km
Sträcka: 8.72 km
Tid: 68:45
Säsongspremiär i Nyköping! 4h sömn på grund av en för min del icke planerad fotbollsturnering som behövde lite stöd ända in på småtimmarna var kanske inte bästa uppladdningen, men det funkade det också. Kanonväder och för den fortsatta säsongen förrädiskt enkel orientering, lättlöpt och med vårens goda sikt. En miss med en katastrofal bomhantering blev den stora plumpen i protokollet. I övrigt lite småsaker av den typ man får leva med. Inte den fart och ork jag skulle vilja ha, men jag lyckades hyfsat väl hitta ett tempo som jag kunde hantera i 7,5 km. Får vara nöjd. Hyfsat bra riktning och hyfsat bra kartkontakt.
1. Valde att börja på stig och hade full koll in mot kontrollen. Bra start!
2. Inga problem, bra koll!
3. Tanken att runda höger dök upp och jag valde det. Ovanligt, dels för att jag inte ens brukar upptäcka vägval så långt från linjen och dels för att jag brukar välja bort tråkig stig- och väglöpning. Det är ju inte för detta man vill pyssla med orientering. I efterhand har jag velat fram och tillbaka om det var ett bra beslut eller inte. Kanske kan det ha sparat lite kraft för fortsättningen och det fanns ju ingen risk att göra bort sig på själva transporten. Fast skogslöpning i närheten av linjen (efter den uppenbara vägstarten åt höger) vore ju också tämligen riskfritt mot ett hörn bildat av kraftledning och väg som inte ens jag borde ha kunnat missa. Hur som helst var jag felfri in i ringen, men kanske lite väl trött. Upp i sänkan innan, långt upp utan en huvudvridning som kunde ha räddat dagen. Å sedan en svårbegriplig kringla, fyra minuter åt skogen innan jag kom rätt. Måste lära mig att hantera missar bättre.
4. Lite försiktigt, men ok.
5. På linjen, bra, fast väldigt långsamt uppför. Trött.
6. På linje, bra!
7. Bra koll. Återigen långsamt i motluten.
8. Full koll, ändå tappade jag tid i ringen. Lite märklig karta just här kan jag tycka. Förvånad konstaterar jag att det är tomt bakom den större branten vid den brant jag hittar. Visar sig att kointrollen sitter 15 meter nedanför, vid en annan brant som jag i alla fall där och då inte bedömde vara större eller mer iögonfallande än den brant jag först hittade. Kanske inte den bästa kontrollpunkten?
9. Inga problem!
10. Började på linjen, valde sedan att gå höger för att undvika det ljusgröna och ledas in av de gula höjderna. Funkade fint.
11. Helt ok!
12. Inget att bråka om.
13. Kanske hade varit bättre att hålla sig uppe på limpan inledningsvis mot vägen. Jag trasslade mig ner. Därefter rätt bram, hyfsat nära linjen med koll.
14. Inga problem, lite försiktg, kanske mest på grund av trötthet innan ringen.
15. Dålig utgång vilket gjorde sträckan trasslig och långsam. Borde ha hållit höjd och börjat strax vänster om linjen.
16. Äsch, blicken fastnade på ängen och hade ingen annan tanke än att ta mig ner på den för att få några enkla steg och därifrån ta sats uppför. Lite trassligt att komma dit och jag svor inombords när den var taggtrådad. Trasslade mig runt, i skräpterrängen vilket tog lite tid, men avslutade bra.
17. Försökte öka farten.
18. Sprang så fort jag kunde på upploppet. Inte imponerande.
Visa kommentarer (0)
 
Nyköpingsorineteringen (2014-03-29) Nyköpingsorineteringen (2014-03-29)