Nattugglan (2013-12-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källbrink
Arrangör: Tullinge
Distans: Natt masstart
Sträcka: 6,5 km
Sträcka: 9.46 km
Tid: 86:49
Vilket flopp-lopp! Får skylla på den usla kondisen, orkade helt enkelt inte med att orientera. Därmed har jag ytterligare en gång bevisat att det inte går att vila sig i form. Får med julen för dörren i pröva att käka mig i form i stället.
1. Startpunkten är i omedelbar anslutning till starten. Trots att jag sett Långa banan dra i väg så står jag still och försöker hitta startpunkt och första kontroll på kartan innan jag hänger på fältet. Hamnar därför efter direkt. Sedan försöker jag bara att hänga på i tempot. Känns som att jag sladdar i princip sist. Orkar inte hålla någon koll på orienteringen själv.
2. Jag fortsätter att bara hänga på. Jobbigt!
3. Satsar allt på att hänga. Känns inte som att det går särskilt fort, men det är ändå lite för fort för mig. Kan höra i mitt inre hur TV-kommentatorerna gång på gång pratar om att gummibandet töjs och brister, men på något sätt lyckas jag om och om igen täppa till luckan. Priset är att jag i det närmaste har nollkoll på orienteringen under hela sträckan. Som ett brev på posten stannar plötsligt det tiotal löpare som gruppen jag följt visade sig bestå av. Uppenbarligen är det inte bara jag som saknar koll. Inläsning vid kraftledningen och nya tag. Nu är jag inte sist i gruppen längre.
4. Plötsligt har jag ingen framför mig, men några bakom. Då kommer lite nya krafter från ingenstans. Någorlunda koll, men så det klassiska misstaget att inte lite på den egna förmågan. Påverkas av andra och dras lite för långt åt höger. Plötsligt är jag både ensam och vilse. Mer än fyra minuters bom och då ligger ändå en redig kraftledning i kontrollringskanten!
5. Bara dåligt först och sedan en krok i ringen. Blä! Ytterligare ett par minuter bort.
6. Ok!
7. Sådär!
8. Sådär!
9. Ok!
10. Ähmenvafan! Boet sista gången. Usel skärpa upp mot kontrollen och ytterligare minst fyra minuters bom. Kanske fem.
11. Funderar på hur länge Egil kan ha varit i mål och om jag skall skippa de sista kontrollerna. Bestämmer mig för att fortsätta. Försöker haka på en liten grupp. Precis som i början av loppet går det lite för fort för mig. Men den här gången väljer jag att hålla lite mera kartkoll. Det lönar sig, jag kommer ikapp och kan gå förbi ett par när de stannar för att läsa. Sista halvan är jag före, men de närmar sig. Sedan failar jag i den gröna backen upp till kontrollen. Går förbi densamma på armlängds avstånd utan att se den. En höjdkurva för högt hör jag hur de stämplar nedanför.
12. Försöker hänga på de tre löpare som är framför, men väldigt trött är vad jag är vid det här laget, så jag hamnar mer och mer efter.
13. Hade jag haft någon kartläsningsork kvar så hade jag gått rakt på.
14. Spurtförmåga noll!
Visa kommentarer (0)
 
Nattugglan (2013-12-18) Nattugglan (2013-12-18)