Mila e2 (2013-12-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västerhaninge
Arrangör: Hellas
Distans: Natt masstart
Sträcka: 6,0km
Sträcka: 4.89 km
Tid: 42:36
När jag orienterar saknar jag helikopterperspektivet helt och hållet. Rätt fascinerande! Fördelen är att jag kan springa i hemmaskog utan att alls veta var jag är under större delen av loppet. Åtminstone när det är mörkt.
Hade missat att ladda klockan, därför blev inte gps-kurvan komplett.
Diskad i resultatlistan trots att jag efter målgång var överens med sekretariatet om att de skulle justera min stämpling vid första kontrollen. Jag räknar mig i alla fall som godkänd (mer om detta nedan).
Blev larvigt trött. Banan var löpintensiv och orken fanns helt enkelt inte. Orienteringen funkade bra utifrån Milaupplägget. Hade hjälp nästan hela vägen, men höll hyfsad koll på kartan åtminstone grovorienteringsmässigt, trots trötthet.
1. Startvågen drar iväg. Det går som brukligt mest ut på att försöka hålla sin plats i floden. Men jag lyckas passa kartan rätt tidigt och hålla halvkoll på densamma. Väl framme vid kontrollen gör Pöbeln skäl för namnet. Ineffektiv brottningsmatch om att få stämpla vid den enda enheten. Vet inte om det var en avsiktlig spridningsmetod från arrangörens sida att inte ha trippla eller fyrdubbla enheter. Min åsikt är att det är värdelöst! Att köa, vänta och brottas på att få stämpla anser jag INTE vara en del av sportens idé! Jag tillbringade en minut och fyrtio sekunder i brottningsmatchen!!!
Ändå tyckte att jag var framfusig och att jag klarade mig hyfsat i trängseln. Men när jag väl fick in min pinne fanns ingen möjlighet till feed-back om stämplingen tog eller ej. Kunde inte höra om det pep i villervallan och skogen av händer och SI-pinnar skymde effektivt alla möjligheter till att se någon ljussignal. Eftersom jag har en gammal trög pinne höll jag den inne extra länge till förtret för de köande. Men redan där och då anade jag att jag var illa ute och utbrast högt ”hur skall man veta om man stämplat?”. Fanns i alla fall inte mycket annat att göra än att ta sats mot tvåan. Inte tänkte jag vänta ytterligare minuter i alla fall!
2. Inga problem. Glesare framför nu, men ändå ett tydligt led.
3. Sprang eget litet spår utan att ta rygg, men gott om lampor.
4. Inga problem.
5. Tveksam start. Kanske mest för att få andas lite. Redan trött! Lite eget vägval att gå vänster om ett par höjdkurvor. Dock kontakt med andra lampor hela tiden. Någon eller några bakom.
6. Bra!
7. Bra!
8. Första riktiga provet när två framför gick fel, för långt till höger. Litade på mig själv. Bra!
9. Lampor att följa. Inte svårt då.
10. Dålig utgång. Avsiktligt sökte jag stigen snabbt, men det hade lönat sig med rakare väg, särskilt som det hade inneburit flackare nedgång. Riktningen inte helt hundra efter stigen, men hyfsad kompensation. Alldeles för trött för att kunna hålla god fart.
11. Var tvungen att i princip gå en liten bit. Koll på orienteringen.
12. Lät mig dras med lite höger. Kanske inte så dumt att stämma av kraftledningen, men det hade gått fortare vänster om strecket.
13. Inga konstigheter.
14. Första gången sedan startstigen som jag reflekterade över att jag kände igen något på kartan, nämligen de fyra karakteristiska stora stenarna bredvid stigen. Vek dock upp innan jag fick dem i ljuskäglan. Dagens bom (ca 1 minut)! Gick för nära kraftledningen och lite för långt. Fick stanna upp och vända upp vänster, bakåt.
15. Riktigt dåligt! Om inte annat borde jag ha använt lokalkännedom för att hitta stigvägvalet till höger. I stället var jag inne på att följa kraftledningen ända till stortigen (vägen). Men jag började med att söka stora stigen lite höger. Glömde bort kraftledningen och trasslade mig fram i högerkanten av kärret till branterna knappt halvvägs. Därifrån på linjen. Förmodligen ensam i fältet om det vägvalet. Funkade visserligen bra orienteringsmässigt, men kändes som att det gick olidligt långsamt. Ingen ork att måffla på.
16. Inga problem.
17. Kollade kodsiffran för en gångs skull helt omotiverat. Resulterade i förvirring när jag läste fel på kontrolldefinitionen. Tillbaka för att kolla igen. Sekunderna rann innan jag fattade att det var rätt vilket jag ju egentligen var helt säker på rent orienteringsmässigt. Förlorade dock ingen placering på detta. Orkade med en fartökning upp till halvlunk


Visa kommentarer (2)
 
Mila e2 (2013-12-11) Mila e2 (2013-12-11)