Mila e1 (2013-11-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Törnskogen
Arrangör: Tureberg
Distans: Natt masstart
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 7.84 km
Tid: 62:53
Nöjd med kroppen! Efter månader av total inaktivitet, två löprundor på egen hand, en orienteringsträning, ett terräng-KM och tre öppna banor orkade den i alla fall runt 6,5 km natt. Fast jag gick i uppförsbackarna. Orientering bra, inga bommar direkt. Fast i masstart får man förstås en hel del hjälp. Hade inte helkoll hela vägen precis.

1. Till första gäller det att hålla sin plats i ledet och i bästa fall plocka någon placering om någon släpper lucka. Försökte hålla Tobbes rygg och lyckades halvbra. Ibland kom det någon emellan och ibland blev det lucka. Hade någorlunda koll halvvägs. Sedan var jag illa ute ett tag och befarade att en eventuell gaffling skulle kunna kosta tid. Men det ordnade upp sig mot slutet och gafflat var det inte.

2. Fortsatte hålla Tobbes rygg och följde ledet i stigvägvalet vänster. Hade själv lite tankar på högra stigen. Halvvägs tror jag att jag gick förbi Tobbe tack vare ett microvägval. Det glesade ut med lampor framför och en bit innan ringen vågade jag mig på att avvika vänster efter eget huvud. Helt rätt. Jag hade koll. Fast lite tveksam blev avslutningen.

3. Inga problem, fast jobbig klättring upp till kontrollen.

4. Dåligt vägval! Plötsligt ensam kändes som att alla andra hade någon annan gafflingsvariant. Rätt hade varit att gå något höger uppe på höjden. Jag valde att gå nedanför branten. Det var trassligt och tog rejält med tid. Sedan blev det tveksamt. Såg ett par lampor före som dock inte verkade ha koll, de gled ner åt vänster. Men lampor vid kontrollen hjälpte till en godkänd avslutning.

5. Bra koll.

6. Ganska bra koll. Lite orolig i ringen ändå.

7. Hade nog varit rätt att gå på linjen. Jag valde stig med en annan kille. Inte så dumt ända tills klättringen upp på slutet. Men säkert var det i alla fall.

8. Helt ok

9. Sådär, Linjen hade gärna fått vara klippt för stenen som den går rakt över. Den var stor och jag blev riktigt förvirrad när jag inte hittade den på kartan.

10. Stannade länge efter stämplig för att göra upp en plan. Följde upp med en horribel utgång mot vägen. Var var kompassen? Dessutom en bit riktigt grön skog fast det inte är utmärkt så på kartan. Väglöpning. Lampor före gick i kanten på fältet. Såg inte så lockande ut, jag tock ett impulsbeslut att fortsätta vägen en bit till och till priset av några höjdkurvor. Visade sig vara ett riktigt bra beslut (tror jag). Efter den lilla fältkanten såg jag lampor som slet uppför backen. Då valde jag återigen egen väg att runda. Kändes bra! Därefter blev svårigheten mest att hålla tumgreppet på rätt ställe och att inte tappa bort småstigarna i mörkret. Lyckades nästan. Mot slutet tappade jag stigarna två gånger om. Fast med hjälp av andra lampor gick jag ändå rakt på kontrollen.

11. Hjälp av andra löpare. Inget problem

12. Bestämde mig för att orka hänga på ett litet tåg. Hade inte koll på orienteringen så det var bra att jag inte behövde släppa. Hade kanske kunnat positionera mig lite bättre för att plocka någon placering, men det kändes inte viktigt.

13. Om det gällt livet hade jag kanske kunna spurta förbi någon trots att det var lite smalt. Nöjde mig med att hålla min plats sist i ledet.
Visa kommentarer (0)
 
Mila e1 (2013-11-13) Mila e1 (2013-11-13)