Novembertävlingarna Lång (2013-11-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Riksten
Arrangör: Tullinge
Distans: ÖM8
Sträcka: 4,7 km
Sträcka: 5.56 km
Tid: 46:57
Sämre ork än jag hade hoppats och ingen vidare skärpa i finorienteringen. Ändå klart nöjd! Jag menar, nu har jag ändå pysslat med det här ett antal år och gjort alla möjliga typer av märkliga misstag, de flesta flera gånger. Då är det inte så illa att lyckas hitta på ett helt nytt spex! Jag bommade målfållan och tappade en minut och sexton sekunder på 30 meters snitslat upplopp. Det måste väl vara någon form av rekord?
1. Dålig finorientering i ringen. Fast tappade inte så mycket tid på det.
2. Hyfsat, men återigen inte rakt på i ringen.
3. Helt ok, tror att det var rätt att gå upp i sluttningen direkt efter tomterna för att inte få en alltför brant uppgång från stigen.
4. Inte helt rakt, men fullt godkänt.
5. Lite tveksamt.
6. Hmmm, begriper inte hur jag kom snett, tyckte att jag var rätt noggrann med riktningen från stigkröken.
7. Äsch, planen var att läsa kärret, men det kändes som kärr överallt. Skulle ha koncentrerat mig på småhöjderna i stället.
8. Riktigt dålig sista biten mot ringen och i densamma. Hittade en annan kontroll med kodsiffra 100, vilket förvånade mig. Stannade till och undrade om det fanns något utbrutet mål. Kroken till kontrollen kostade ett par minuter.
9. Dålig utgångsriktning, annars inga problem.
10. Svårare terräng runt kontrollen än det ser ut på kartan. Inte särskilt bra, men inte så dåligt heller.
11. Dålig riktning till vägen (fällen och trassligare terräng än vad kartan utvisar bidrog nog). På andra sidan vägen lite märkligt. Höll förvisso ingen vidare koll på kompassen, men jag tyckte att jag följde spåret av hjälphöjd, höjd och punkthöjd mot kontrollen. Ändå kom jag snett och tappade en halvminut.
12. Dålig utgång och varför i hela friden klättrade jag uppför branten söder om ringen. Avslutningen bättre.
13. Bra, fast jag såg inte kontrollen, irriterande.
14. Inga problem.
15. Intensiv kartläsning för att hitta bästa eller åtminstone bra väg,
16. Cirkus Henrik! Hade full koll på var målet skulle ligga och hade redan planen klar att efter stämpling vända upp och springa snabbaste asfalten till mål. Lite förvånad att sista kontrollen hade kodsiffra 46. Någon tanke om detta for genom huvudet tillsammans med minnet att jag faktiskt sett kontroll 100 tidigare, mitt i skogen. Kanske därför jag inte upptäckte den snitslade upploppsfållan som började precis nedanför kontrollen. Efter en bit på asfalten såg jag dock ensnitsling i skogen till höger. Insåg då att jag missat ingången och sprang ner och in i fållan. Eftersom målet enligt kartan skulle ligga vid skolan fortsatte jag i den riktningen. Kom till avläsningen och blev lite irriterad när det var en före för att stämpla ut. Dessbättre hade han brutit och fick avläsningsbeskedet att han inte hade någon målstämpel. Insåg då att även jag saknade sådan och utbrast ”DET HAR INTE JAG HELLER!”, varefter jag vände på klacken och sprang avläsningsfållan baklänges till målet som lurigt nog inte alls låg där det var utsatt på kartan, utan endast 30 meter från sista kontrollen. Måste erkänna att jag kände mig lite lurad!
Visa kommentarer (1)
 
Novembertävlingarna Lång (2013-11-10) Novembertävlingarna Lång (2013-11-10)