Hellas Långdistans (2013-08-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbäcken, Tyresta
Arrangör: Hellas
Distans: 7,4km
Härligt att vara i skogen igen! 39 dagar utan orientering - usch! Planen var egentligen att lunka en Ö7, men jag hade missat att avanmäla mig. Fick därför köra en förkortad tävlingsklass, med plan att själv korta banan på lämpligt ställe.

Det hela var väl egentligen inte särskilt uppmuntrande. Trött efter typ fyra meter fast jag bara lunkade. Känns som att det kommer att ta lång tid innan det blir någon fart eller distans att tala om.
Ingen GPS – hade missat att ladda efter det långa uppehållet. Korkat!

1. Kort, lunkade upp rakt på från startpunkten.
2. Dålig utgång. Borde vänt höger, men valde linjen. Misslyckade och hamnade till vänster. Men sedan inga problem bortsett från att jag rörde mig lååångsamt.
3. Rakt på, gång uppför.

Som banan såg ut var jag tvungen att avstå långsträckan till 4:an. Bestämde mig för att gå till nian och därifrån ta de sista kontrollerna till mål. Promenerade riktigt långsamt. Höll inte koll på avslutningen och hittade inte kontrollen. Kan bara skylla på att jag inte riktigt fokuserade på orienteringen. Till slut (efter totalt en halvtimme) letade jag mig dock fram till kontrollen.

10. Första planen var att runda vänster längs med förbjudna området. Rätt hade varit att springa ner höger för att nyttja väg och stig. Jag körde i stället linjen. Trillade sedan ner för långt till höger i det gröna. Så småningom rätt stig och sedan vek jag upp bra mot kontrollen. Men när jag skulle mellan branterna strax utanför ringen upplevde jag det som att det var en enda lång brant. Fick inte ihop det och valde att gå höger. Blev inte bra och det tog tid innan jag hittade till kontrollen.
11. Lunkade mot siffran 2 i en högerbåge och korsade stora sankmarken. Rundade sedan höjden under linjen på vänstersidan. Rakt upp på kontrollen med full koll.
12. Båge vänster för att nå stig och spång. Kom i kapp Robban strax innan kontrollen och försökte få till en spurtstrid i sakta lunk, som dock snarare gick över i gång.
M. Gick mer än lunkade på upploppet, men så kom Robban i kapp och jag ökade några steg för att målstämpla först :-)


Visa kommentarer (0)
 
Hellas Långdistans (2013-08-17) Hellas Långdistans (2013-08-17)