Kringelträffen Lång (2011-04-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järna
Arrangör: Södertälje-Nykvarn
Distans: H40 Lång
Sträcka: 9.05 km
Tid: 71:57
Genomsnittlig puls: 27
Maxpuls: 219
Långt med 8 km. En bom på 5:an på en dryg minut, i övrigt bara lite tveksamheter. Fick draghjälp i omgångar på de kortare kontrollerna. Har inte kondis nog att springa så mycket bättre.

1. Viker av mot spetsen på sjön för att följa stigen längs sjökanten till kraftledningen. Stigen svårsprungen, hade kanske varit bättre att gå upp på höjden.

2. Bedömer att det blir för långt att gå runt det gröna. Hyfsad koll hela vägen. Står till slut på punkthöjden max 3 meter från kontrollen och undrar var sankmarken tog vägen. Fattar det när två löpare kommer och stämplar...

3. En man före. Går ner branten från vänster, tar tid.

4. Medveten lätt högerkrok i hopp om att få bra ingång. Motståndaren går rakt på. Jag hinner nästan före, men ändå inte.

5. Springer parallellt med motståndaren. Hög fart, men bra koll. Stämmer av lilla sjön, men nästan framme blir jag osäker om jag gått för långt. Vänder tillbaka en bit innan jag tar kontrollen. Bom på ca 1.20.

6. Steker högervägvalet med kraftledningen, eftersom det kan vara trasslig mark att springa på. Rakt fram verkar trassligt efter sista vägen. Väljer att gå vänster för att ta vägen bit och sedan runda det mesta av det gröna. Läser faktiskt nästa långsträcka (10:an) på vägen och gör upp den planen. När det väl är dags att gå av vägen orkar jag inte upp på höjden norr om kontrollen. Trasslar i stället genom mycket grönt vilket var vad jag vill eundvika :-(. I ringen blir jag tveksam och får inte naturren att stämma. En ny motståndare kommer i kapp och leder mig in, just när jag insett var kontrollen är.

7. Efter motståndaren

8. Går lite höger, är nästan förbi, men stämplar ändå efter.

9. Jobbar mig ikapp nerför. Vi dricker vatten samtidigt, men jag klunkar längre. Går förbi uppför, men motståndaren ser stenen först och jag stämplar efter igen.

10. Följer uppgjord plan, vägval höger: Ut på stigen, vägen, gena till stigen och vik av efter det gröna. Motståndaren verkar ha samma idé men är löpstarkare. Det blir snabbt en betydande lucka som bara ökar tills han är utom synhåll. Ser honom inte när vägen kröker och sedan är han borta. Väglöpning är jobbigt och tråkigt. Men jag genomför allt enligt plan och ser förvånad motståndaren stämpla när jag går in i ringen.

11. Rundar branterna till vänster och är nästan i kapp.

12. Följer motståndaren rakt på.

13. Går vänster för att ledas in till branterna i ett hopplöst försök att komma förbi. Motståndaren går uppe och stämplar före igen.

14. Nu blir jag trött. Det går långsamt, men med hyfsad koll.

15. Oj, jättetrött och 250 meter sankmark! Identifierar risken att inte veta om man kommer fram höger elleere vänster om kontrollen. Jag bestämmer mig för att sikta vänster för att vara säker. Kommer fram precis höger(!) om kontrollen, men inser det och kan stämpla.

16 och mål. Bara löpning kvar. Tungt i detta läge, när kropp och huvud vill stanna. Samtidigt lite skönt att det inte går att bomma. Fort går det inte.
Visa kommentarer (0)
 
Kringelträffen Lång (2011-04-24)