Sommarserien (2013-06-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta
Arrangör: IFK Enskede
Distans: Öppen
Sträcka: 7,2km
Sträcka: 8.63 km
Tid: 70:23
I mål var jag rätt nöjd. Tyckte att jag hade orienterat stabilt och ändå hållit ångan uppe så mycket som värme och ork tillät. Sant att kontrolltagningarna överlag var helt ok. Inga stora bommar. Fast vägen fram kunde ha varit klart bättre på några sträckor. Mycket fällen i skogen efter vinterns tunga snö. Sådant drar ner farten rejält och försvårar när det gäller att hålla riktningen.
1. Bedrövlig start! Underskattade orienteringsmomentet. Tänkte att det var enkelt. Över första kullen, upp på nästa mot högsta toppen. Hur svårt kan det va? Men om man bara springer på sin egen usla riktningskänsla utan att blanda in karta och kompass kan det bli lite trassligt. Upp på första kullen – check! Men sedan vet jag inte vad för slags hjärnsläpp som inträffade. Vek plötsligt, kan inte komma på varför, tvärt vänster. Förvånad skymtade jag elljusspåret och kunde rätta till. Avslutade godkänt, men tappade en knapp minut.
2. Började på linjen (nåja, nästan). Men insåg efter ett tag att stigen till vänster skulle spara tid. Styrde om. Rätt beslut, men det hade sparat tid att komma på det från början. Väl på stigen såg jag Danne hundra meter framför. Han följde stigen åt höger. Själv fortsätter jag rakt fram och korsade gula fältet norr om stora sankmarken. Bra val och säker avslutning.
3. Utgångsriktningen usel. Resten ok.
4. Helt ok!
5. Hyfsat. Lite tur att jag gick rätt på. Gick långsamt stor del av sträckan. Riktigt trasslig skog.
6. Tänkte runda det gröna. Men snålade när jag såg att det såg hyfsat framkomligt ut. Förmodligen fel. Hade varit bättre att hålla på planen och runda. Kontrolltagningen rätt bra om jag får säja det själv.
7. Bekymmersfritt. Stannade till innan ringen för att säkra attacken. Inte så dumt.
8. Stigkorset drygt halvvägs kändes rätt ofrånkomligt. Valde höger dit. Antagligen inte det bästa. Trassligt med fällen vid första stigen så jag fortsatte. Klurade på avslutningen. Blev inte bra. Ingen riktig plan och återigen missade jag att hålla riktningen. Fick kämpa hårt för att ta mig in i orienteringen igen och kunde till slut avsluta ok.
9. Äh, fattar inte att jag kunde hamna snett. Tyckte att jag hade exakt koll, men kom ändå till fel sten.
10. Snygg linje! Så kändes det inte i skogen. Men bra koll.
11. Felfritt fram till attacken. Hamnade först i lite grönt och sedan blev jag lite osäker på var jag gick upp på höjden. Läste en topp snett och därför blev det en rätt sopig avslutning.
12. Riktigt trött. Den mesta koncentrationen gick till att försöka hålla någorlunda fart. Ändå bra koll på orienteringen. En tjej före hjälpte till med kontrolltagningen.
13. Hyfsad plan. Skippade ett par höjdkurvor och fick enkel ingång via stigen i stora sänkan.
14. Bestämde mig för att springa runt på stigen. Lång omväg, men var ändå rätt säker på att det skulle gå fortare. Men så tänkte jag att jag skulle kapa hörnet och när jag såg att det gick en liten stig under kraftledningen fick planen ge vika. Usel avslutning. Blev helt förvirrad av alla stigar. Syrebristen måste ha fördunklat alla sinnen.
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2013-06-25) Sommarserien (2013-06-25)