Roslgshelg lång (2013-05-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Roslagskrossen
Arrangör: OK Roslagen
Distans: H35 Lång
Sträcka: 7,9km
Sträcka: 9.65 km
Tid: 77:21
Formen nedåtgående! I tisdags klarade jag två kontroller innan katastrofalt misstag på den tredje. I dag fixade jag bara en. Ny utmaning för säsongen var värmen. Riktigt jobbigt och ovant med över 20 grader å ingen vätska under loppet trots långdistans. Stora delar av loppet var trassligt, mycket grönt även om allt inte var i den färgen på kartan. Svårt att springa rakt. Fanns fin skog också, men den passerade man ju kvickare så det är trasslet man minns. Blev riktigt trött. Bomtid över 10 minuter kan endast klassas som underkänt. Emit kanske en bra erfarenhet, men jag gillar inte att man inte får feed-back på stämplingen!
1. Valde att runda ut på vägen. Rätt! Men ändå svårt att hitta rätt.
2. Ämenfyfan… Vek uppenbart av för tidigt mot ringen. Var medveten om att det var vanskligt eftersom det var svårt att bedöma när det var dags att vika upp. Ingen tydlig attackpunkt hör inte. Efter rejält irrande, misslyckade inlösningsförsök, sex minuter och nya tag hittade jag till slut rätt bara för att upptäcka att det var fel kontroll. Hur ända in i farstun kan jag springa till 8:an i stället för 2:an. Bomma drygt sex minuter så tidigt i loppet och ändå ha en tredjedel av kontrollen kvar är psykiskt rätt påfrestande. Så FÅR man bara inte göra! Sista biten dock ok.
3. Kunde uppenbarligen inte bestämma mig om jag skulle runda höger eller gå rakt igenom det stora gröna. Blev varken eller. Lite kortare grönt blev det i alla fall.
4. Ok, efter en Linnélöpare
5. Ok, efter en Linnélöpare
6. Sprang fram till branten riktigt bra (före Linné) bara för att upptäcka att det saknades kontroll och att jag skulle ha en sänka bakom. Meridianden täckte effektivt en höjdkurva (borde varit klippt) så det tog ett tag innan jag kom upp. Stämplade åter efter Linné.
7. Bestämde mig för att sikta på vägen för att jag trodde att det skulle gå fortare samtidigt som vägkröken skulle vara en lämplig attackpunkt. Skogen dock inte så vit som den såg ut. Trassligt att nå vägen. Avslutade snävare än Linné och kunde stämpla före.
8. Rundade medvetet första diket för att springa i det stora vita. Kartritaren kunde gott ha kostat på ljusgrönt tycker jag. Trassligt. Efter Linné större delen av sträckan, men avslutade bättre och kunde åter stämpla före.
9. Bra genomfört, men långsammare nu. Varm och trött! Före Linné.
10. Börjar med att vända kartan fel. Uselt. Bra till ringen. Väl där ser jag inte branten innan kontrollen som jag tänkte. Blev en liten krok. Efter Linné.
11. Dålig rikting, men jag såg kontrollen vid en huvudvridning. Före Linné igen.
12. Nu går det inte fort. Jo föresten för Niclas som blåste förbi mig i början av hygget. Han rörde sig nog ungefär dubbelt så fort som jag. Efter vägen blir det inte som jag tänkt. Har dock tur och kommer till branten och kan avsluta ok. Har tillfälligt hängt av Linné.
13. Riktigt dålig riktning. Men jag kommer till bron som inte är mycket kvar av. Två slanor för fötterna och en att hålla sig i. Linné stämplar strax efter.
14. Äsch springer till branten nedanför. Sekunderna rinner iväg när jag skall rätt. Linné precis efter.
15. Nedrans. Dålig riktning. Tycker att jag går upp vid gula näsan, men det gör jag inte. Borde anat oråd när jag aldrig såg krysset. Knepigt med inläsning när man i princip är utanför kartan. Ser ett röse, men det hjälper föga. Lite snålt kan jag tycka att skära kartan precis utanför ringen. Winsplits säger att det hela resulterar i tre och en halv minuts bomtid.
16. Tänkte gå på linjen först för att sedan vika höger om höjden och haka på stigen. Rakt norrut direkt till stigen hade kanske varit ännu bättre. Oavsett ändrade jag min plan och tog mig i stället över höjden. Inte snabbt, men det funkade.
17. Rätt hade varit snabbt ut på vägen och ner till Arenafältet. Tänkte på det, men det bär emot särskilt när man är trött att springa ner till en folkmassa. I stället trasslade jag grönt. Förlorade en minut på det!
18. Ingen kräm alls kvar till spurt.

Visa kommentarer (0)
 
Roslgshelg lång (2013-05-09) Roslgshelg lång (2013-05-09)